Fethiye’de 10 Bin 300 Fidan Dikildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilen 11 Kasım'da, tüm Türkiye'de olduğu gibi 10 bin 300 fidan toprakla buluştu. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaz aylarında çıkan yangınlar sebebiyle, yanan ormanların tekrar ağaçlandırılması amacıyla başlattığı ‘Geleceğe Nefes Ol’ kampanyası kapsamında Türkiye genelinde 11 milyon fidan dikimi gerçekleşti.

‘Geleceğe Nefes Ol’ kampanyası 11 Kasım saat 11.11’de 81 ilin 2023 noktasında aynı anda başlatıldı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Binbaşı Rüştü Şen, Garnizon Komutanı Per. Binbaşı Sedat Karabay, ilçe müdürleri ve birçok STK’ların da katılım sağladığı etkinlik, Temmuz ayında çıkan yangında ağaçların yok olduğu Göcek Taşbaşı mevkiinde gerçekleşti. Binlerce vatandaşın akın ettiği etkinlikte, Orman Mühendisi Ramazan Evliyaoğlu’nun ağaç dikme tekniğini anlatmasının ardından dikim yapılacak olan bölgeye geçildi. Ellerine fidan ve çapa alan vatandaşlar birbirlerinden yardım alarak, ağaçları diktiler. Etkinlik aynı anda Fethiye’nin Söğütlüdere, Göcek, Kargı, Yanıklar, Çiftlik, Patlangıç, Günlükbaşı, Karagedik, Eldirek, Değirmenbaşı, Çaltıözü, Çırpı, Üzümlü Yolu bölgelerinde de gerçekleştirildi.