Skip Navigation Links

Haber Detay


Mayıs Ayı Meclis Toplantısı yapıldı


Fethiye Belediyesi Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Alim Karaca başkanlığında yapıldı. Mecliste üç tanesi gündem dışı olmak üzere 17 madde görüşüldü.

Mazeretli olan belediye meclis üyelerinin oylanmasının ardından 2022 yılı Nisan Ayı meclis toplantısının karar özeti okundu. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2021 yılı kesin hesabının görüşülmesine dair gündem maddesi komisyona gönderildi. Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19.maddesi uyarınca Meclis 1. Başkan Vekilliği Seçiminin yapılmasına ilişkin madde gizli oy ile oylandı. Mürüvet Başıhoş Karaca 1. Başkan vekilliğine seçildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün, Fethiye Belediyesi Bütçe oluşumunda yer alan müdürlüklerinin yıl içerisinde icra edecekleri faaliyetlerinde Bütçe hazırlıklarında yerleştirilen ödenek tutarlarının 2022 yılı içerisinde kullanılmayacağı anlaşılan ödeneklerden alınarak ödenek ihtiyacı olan diğer gider tertiplerine 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18 inci maddesinin b bendi, Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36’ncı maddesinin 2 ve 3 numaralı bentlerine istinaden aktarma yapılması hususu plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.

Fethiye Belediye Hizmetleri A.Ş.’nin, Pandemi koşulları nedeni ile 2021 yılında şirket işletmelerinin kapalı kalması,  Salgının ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması hakkında 17 Nisan 2020 tarihinde yayınlanan 4857 sayılı İş Kanununa eklenen Geçici 10. Madde nedeniyle personel maaşlarının ödenmeye devam edilmesi ve 2021 Bütçe yılı içerisinde Belediye Birimlerinde çalıştırılmasına acilen ihtiyaç duyulmaları sebebiyle istihdam edilen 50 civarında personelin finansmanının, Belediye Bütçesi içerisindeki personel giderlerinin % 40 limitini aşıyor olması sebebiyle şirket tarafından karşılanması nedenleri sonucu oluşan 3.500.000,00-?’lık şirket bütçe açığının nakdi sermaye artırımı yoluyla giderilmesi hususu ise oy birliği ile geçti.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49.maddesinin 3.fıkrası uyarınca 1 adet 3. Derece Avukat ile 1 adet 3. Derece Veteriner Hekimin Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel olarak istihdam edilerek, ücretlerinin tespit edilmesine ilişkin madde de oy birliği ile geçti.

Plan ve Proje Müdürlüğü’nün, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18.maddesinin (c) bendine göre İmar Planları yapımı ve onayı Belediye Meclisinin görevleri arasında yer aldığından dolayı, Fethiye Belediyesi’nce Göcek Mahallesi, I. Etap Uygulama İmar Planlarının güncellenmesi ve Göcek Mahallesi II. Etap ve İnlice Mahallesi (Bucak Kıyı Kesimi) Uygulama İmar Planlarının revize edilmesi için güncelleme ve revize planlarının Fethiye Belediyesi tarafından hazırlattırılması maddesi ise imar komisyonuna gönderildi.

Aynı şekilde Plan ve Proje Müdürlüğü’nün, Cevat Yılmaz’ın dilekçesi ile Esenköy Mahallesi, 141 ada 6 nolu parselin kuzeyinde yolda kalan mevcuttaki binasının yeni parsel oluşturularak korunması ve 141 ada 1 parseldeki “Park” tahsisinin kaldırılarak kısıtlamasız kullanılmasının sağlanmasına yönelik İmar Planı Değişikliği de imar komisyonuna gönderildi.

Ayrıca Plan ve Proje Müdürlüğü’nün, Planevi Şehircilik Planlama Org. Taah. Tic. İth. Ve İhr. Ltd. Şti.’nin dilekçesindeki; Yeşilüzümlü 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Hükümlerinin 1.1. Yapı İnşaat Alanı ve Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 31.1.b bendi uyarınca Muğla İli, Fethiye İlçesi, Yeşilüzümlü Mahallesi 1/1000 Ölçekli Yeşilüzümlü Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği ile ilgili madde imar komisyonuna gönderildi.

 

Fen İşleri Müdürlüğü’nün, Muğla İli, Fethiye İlçesi, Cami Mahallesi, 1158. Sokakta araç ve yaya güvenliğinin sağlanabilmesi için tarafımızca yol genişletme ve düzenleme çalışmaları planlanmakta olduğu, yapılacak çalışmalar için Mülkiyeti DSİ parsellerinde oluşan yolun tarafımıza devredilmesi gerektiğinden ilgili kurum ile yapılan yazışmalar sonucunda İmar Planında işaretlenen güzergah üzerinde bulunan ve fiili olarak kullanılan servis yolunun Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 21.Bölge Müdürlüğü tarafından protokol ile Fethiye Belediyesi’ne devrinin yapılmasına ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesi uyarınca; Muğla İli, Fethiye İlçesi, Foça Mahallesi, 1077 ve 1078 sokaklar arasında kalan ve müzekkere ekinde planda gösterilen  385,3 m² kapalı alanı bulunan 11 adet dükkanın toplu olarak tek bir ihale yapılmak suretiyle, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu hükmü gereği ihale ile kiraya verileceğinden; kiraya verilecek olan taşınmazın kiralama süresinin belirlenmesi ve kiralama süresi sonunda söz konusu yerin tahliye edileceğinin açıkça belirtilmesi, ayrıca Şartnamesine yazılması hususuna ilişkin madde ise oy çokluğu ile geçti.

Diğer İşler ve Yönetmelikler Komisyonuna havale edilen Berat Ergen’in 21/02/2022 tarihli dilekçesindeki; Mülkiyeti Belediyemize ait Muğla İli, Fethiye İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 273 ada 10 nolu parsel, 96.Sokak ve Belediye Caddesi, Sıra No:41, İşyeri No:6, Numarataj Kapı No:16/G-16/F-9-9 ile gösterilen 76 m2’lik Gıda ve Süt Ürünleri Satış İşletmesinin faaliyet (tahsis) konusuna Kafeterya İşletmeciliğinin ilave yapılması talebine ilişkin olarak hazırlanan Diğer İşler ve Yönetmelikler Komisyonu Raporu okundu. Komisyonun red oyu verdiği maddeyle ilgili meclis üyeleri maddeyi oy çokluğu ile reddetti.

Diğer İşler ve Yönetmelikler Komisyonuna havale edilen Belediye Meclisinin 01/09/2015 tarih ve 93 sayılı kararı ile kabul edilen “Fethiye Belediye Başkanlığı Sosyal Yardım Esasları Yönetmeliğinde” değişiklik yapılmasına ilişkin olarak hazırlanan Diğer İşler ve Yönetmelikler Komisyonu Raporunu okundu. Madde oy birliği ile geçti.

İmar Komisyonuna havale edilen Göcek Mahallesi Muhtarı Fahri UGAN’ın 15/02/2022 tarih 5524 sayılı ve 18/02/2022 tarih ve 5945 sayılı dilekçelerine konu Muğla İli, Fethiye İlçesi, Göcek Mahallesi sınırları içerisinde Çörtmek, Güroluk ve Taşbaşı-Kepez Küme evleri mevkiinin Kırsal Mahalle olarak tescil edilmesine ilişkin talep, 28/02/2022 tarih ve 37717 sayılı yazımız ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına iletilmiş olup, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının 16/03/2022 tarih ve 92980 sayılı yazısı ile konunun Fethiye Belediyesi tarafından değerlendirilmesine ilişkin olarak hazırlanan İmar Komisyonu Raporu okundu. Madde oy birliği ile kabul edildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün, Fethiye Belediyesi 2022 Mali Yılı Bütçesinde mevcut bulunan ve kurumsal kodlaması yapılan Müdürlüklerin; Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle Bütçe hazırlık aşamasında mal, hizmet alımları ve yapım işlerinde öngörülen gider artışlarının yıl içerisinde oluşan fiyat artışlarının çok altında kalması ve Personel ile SGK Giderlerinde 2022 Yılı için %15 artış öngörülerek hesaplanırken yıl bazında artışın ortalama %65’lerde gerçekleşecek olması ve KHK’lı personel giderlerinde asgari ücretin yılbaşında %50 artmış olması gerçekleşecek olan personel giderlerinde Bütçe hazırlıklarında öngörülen artışın üzerine çıkması nedeniyle oluşan ödenek yetersizliğinin giderilmesi maksadıyla oluşturulan ve finansman kaynağını karşılık göstererek hazırlanan ek ödeneğin verilmesine ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün, 22 Şubat 2007 tarih ve 26442 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke Ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin” 11.maddesi uyarınca; Fethiye Belediyesi’nde T.H. Sınıfında bulunan 3.Derece 1 adet Programcı kadrosunun iptal edilerek, yerine T.H. Sınıfında bulunan 3.Derece 1 adet Sosyolog kadrosunun ihdas edilmesine ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi.

Plan ve Proje Müdürlüğü’nün, Parsel Malikleri Vekili Barış ÇERÇİ’ye ait 29/03/2021 tarih ve              10228 sayılı dilekçesi ile Fethiye Belediyesi’ne iletilen Muğla İli, Fethiye İlçesi, Yeşilüzümlü Mahallesi,             558 ada 1 nolu parsele ilişkin İmar Planı Değişikliği dosyası 01/06/2021 tarih ve 69 sayılı Belediye Meclis Kararımız ile uygun görülmüş olup, 24/06/2021 tarih ve 14477 sayılı yazımız ile Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesine onaylanmak üzere iletildiği, ancak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığının 09/07/2021 tarih ve 37652 sayılı yazısı ile belirtilen eksikliklerin yanı sıra aynı ada da bulunan 558 ada 2 ve 5 nolu parsellerinde İmar Planı Değişikliği sınırları içerisine alınması gerektiğinin tarafımıza bildirildiğinden, 558 ada 1 nolu parsel hissedarlarından İbrahim ÖZDEMİR’in 27/04/2022 tarih ve 15861 sayılı dilekçesi ile söz konusu İmar Planı Değişikliğinin Fethiye Belediyesi’nce yapılması talebi oy birliği ile kabul edildi.