Skip Navigation Links

Haber Detay


Karaca, Marmaris’te Şehirleşme ve Deprem gerçeği çalıştayına katıldı


Ülkemizin bir deprem kuşağında olduğunu bir kez daha vurgulamak, depremler karşısında çaresiz kalmamak ve şehirleşme anlayışımızı değiştirmek için Marmaris’te “Türkiye’de Şehirleşme ve Deprem Gerçeği” Çalıştayı gerçekleştirildi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, çalıştaya katılım sağladı.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet OKTAY yaptığı protokol konuşmasında; böyle anlamlı bir çalıştaya ev sahipliği yapmaktan ve 55 belediye ile bir araya gelmekten mutlu olduğunu dile getirerek, hiç zaman kaybetmeden, 06 Şubat Depremini unutmadan deprem bölgesinin yaralarını sarmak için yardımlaşmak ve kendi yapı stoklarımızı iyileştirmek için kaldığımız yerden, hızımızı kesmeden devam etmemiz gerektiğine belirtti.

Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği Başkanımız Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan ARSLAN, “şehirlerin, deprem, sel, yangın gibi felaketler karşısında risk analizinin yapılarak buna göre yapılaşma ve nüfus yoğunluğunun düzenlenmesi gereklidir. Deprem öncesi gibi deprem sonrası şehirde ayrıca ele alınması gereken bir konudur… Bugün artık geleceğin şehirlerinin zamanıdır. Zaman bizim öngörümüzü, ileri görüşümüzü, perspektifimizi konuşturma zamanıdır. Bu da şüphesiz bu tür toplantılardaki deneyim, paylaşım ve kazanımlarımızla olacaktır” dedi.

ODTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdin BOZKURT “Depremden kaçamayız, ama hasar görebilirliği azaltabiliriz” diyerek fay üstüne ev yapmaktan bir an önce vazgeçmemiz gerektiğini belirterek yapılması gerekli acil önlemleri görseller ile açıkladı.