Skip Navigation Links

Haber Detay


Atatürk anıtına çelenk koyma töreni gerçekleşti


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Fethiye Belediyesi Başkan Vekili Ayşe Devrim Öztürk, STK ve Siyasi Parti Başkanları Beşkaza Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk koydular. Çelenk töreninin ardından Fethiye Kaymakamlığı önündeki resim sergisine geçildi.

Saygı duruşu bulunup, İstiklal Marşı’nda okunmasıyla başlayan programa Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Başkan Vekili Ayşe Devrim Öztürk, STK ve Siyasi Parti Başkan ve yöneticileri de katılım sağladı. Atatürk Anıtı’na Başkan Vekili Ayşe Devrim Öztürk ile tüm temsilciler çelenk bıraktılar.

Deprem felaketinde vefat eden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Fethiye Belediyesi Başkan Vekili Ayşe Devrim Öztürk, “8 Mart dünyanın kimi ülkelerinde bayram kabul edilirken, kimi ülkelerinde matem olarak kabul edilir. Bu kadar şiddetin ve zulmün olduğu eril bir dünyada açıkçası kutlamayı yada kutlanmayı tercih etmiyorum. Çünkü ne yazık ki; bahse konu günün üzerinden yıllar geçmesine rağmen kadın; iş, siyaset, sosyal ve özel yaşamda hala erkekle eşit haklara sahip olmadığı gibi bir yandan da fiziksel ve psikolojik şiddet karşısında hayatta kalmaya çalışmaktadır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Candan Özdemir, Fethiye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canan Bütün, Fethiye Yerel Tohumlar Derneği adına Ebru Oğuzhan Yeter, Fethiye Eğitim İş Sendikası Temsilcisi İstem Altınçekiç günün anlam ve önemine binaen konuşmalar gerçekleştirdi.

Çelenk koyma töreninin ardından Halk Eğitim Müdürlüğü’nce Fethiye Kaymakamlığı önünde gerçekleşen resim sergisine geçiş yapıldı. Burada hepsi birbirinden güzel eserler katılımcılar tarafından tam not aldı.