Skip Navigation Links

Haber Detay


Teşekkür belgelerini Karaca takdim etti


Karada meydana gelen en büyük deprem olan Kahramanmaraş depremi 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Fethiye Belediyesi, Fethiye halkının seferberliği ile 30 yardım tırını bölgeye ulaştırdı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İngiliz ve Ukraynalı ailelere, yaptıkları yardımdan dolayı ‘teşekkür belgesi’ ve hediye takdim etti. Karaca, “önümüzdeki günlerde Fethiye’de ciddi yardımlar yapan vatandaşlarımız ve ilçemizde yaşayan yerleşik yabancılar için de hazırladığımız teşekkür belgelerini dağıtacağız” diye konuştu.

“Fethiye halkına teşekkür ediyorum”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, bu süreçte sağladıkları destek için tüm Fethiye halkına teşekkür ederek konuşmasına başladı. Karaca, “Bir daha böyle bir afetle inşallah karşılaşmayalım. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız desteklerine devam ediyor. Ülkemizin başı sağ olsun. Bugün ülkelerine dönecek olan ama deprem bölgesine gönderilmek üzere bizlere yardımda bulunan İngiliz ve Ukraynalı ailelere teşekkür belgesini takdim ettik” dedi.

“Yardımseverler aşevimize destek veriyorlar”
Deprem bölgesinde her gün 30 bin kişiye sıcak yemek çıkartılmasıyla ilgili açıklamalarına devam eden Karaca, “Fethiyeli vatandaşlarımızın destekleri yanı sıra Türkiye’mizin her yerinden iletişim kurduğumuz yardımseverler de aşevimize destek veriyorlar” dedi.

“3 pilot bölge seçtik”
Karaca konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Deprem toplama alanlarını daha önce belirlemiştik. Resmi internet sitemizde bu alanlar belli. Muğla Büyükşehir Belediye’miz ile 3 mahallemizi pilot bölge seçtik. 6000 bina üzerinde çalışma yapacağız. Akarca, Babataşı ve Tuzla Mahallesi’nde bu çalışmayı gerçekleştireceğiz. Binaların depreme dayanıklı olup olmadığı ile ilgili bu çalışmayı gerçekleştireceğiz.”

Karaca, depremle ilgili eğitimlere devam edileceğini belirterek, ilgili STK’larla da (MAG, AKUT) çalışmaya devam edeceklerini söyledi.