Skip Navigation Links

Haber Detay


KARACA’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI


Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda “Cumhuriyetin yüce milletimize sunduğu kazanımları korumak ve bizi birbirimize bağlayan değerlerimizi yaşatmak, bizden sonraki nesillere bırakacağımız en büyük mirastır” ifadelerini kullandı.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, tarihimizin en değerli günlerinden birini, gerçek bir bayramı kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ün liderliğinde Anadolu halkının çetin ve çok zorlu şartlar altında büyük bir kararlılık ve azimle verdiği kurtuluş mücadelesinin ardından ilan edilen, özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin teminatı olan Cumhuriyetimizin 99. yılını kutlamanın onurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.  Cumhuriyet, bağımsızlık uğruna hayatını ortaya koyan, bütün imkânsızlıklara rağmen bir araya gelip eşsiz bir mücadele örneği gösteren yüce milletimizin sarsılmaz bir iradeyle elde ettiği büyük zaferin ardından, yükselen bir değer olarak bizleri kucaklamıştır.

Cumhuriyetin 99 yıldan beri yüce milletimize sunduğu kazanımları korumak ve bizi birbirimize bağlayan değerlerimizi yaşatmak, bizden sonraki nesillere bırakacağımız en büyük mirastır. Çocuklarımızın parlak geleceği için bu kavramlara sahip çıkmalıyız.

Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak; ancak hepimizin sorumluluklarımızı en iyi biçimde yerine getirmemizle başarılabilecek bir hedeftir. Bu anlamda, hepimiz büyük bir kararlılık ile ülkemiz ve Cumhuriyetimiz adına sorumluluklarımızı yerine getirmeyi ne pahasına olursa olsun sürdüreceğiz. Cumhuriyet’in tüm değerlerini korumak, bayram coşkusunu yaşamak, yaşatmak ve Cumhuriyet’e bağlılığımızı gelecek nesillere aktarmak en büyük görevlerimiz arasındadır.  

Egemenliğin asıl sahibi olan ulusumuzun düşüncelerini özgürce ifade edebildiği, laiklik ilkesinin ışığında, hukukun üstünlüğünün ve adaletin teminat altına alındığı; din, dil, ırk ayrımı yapılmaksızın, demokratik temel değerler doğrultusunda, eşit ve özgür yaşamın teminatı olan Cumhuriyetimizden ve onun kazanımlarından asla taviz vermeyeceğiz.  Güzel ülkemiz cumhuriyete ve demokrasiye kalpten bağlı ulusumuzun verdiği güçle büyük ve kalıcı hedeflerine mutlaka ulaşacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerini ve bölünmez bütünlüğünü tartışmaya açma gayretinde olanlar, her zaman hüsrana uğrayacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere, bizlere bu eşsiz mirası bırakan tüm kahramanlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm yurttaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek, Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşayacağımız etkinlik ve törenlerimizde tüm hemşehrilerimi aramızda görmekten onur duyacağım. Yaşasın Cumhuriyet!”