“Likya Kadın Emeği Pazarı” projesi başlıyor

Fethiye sınırları içerisinde yaşayan kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlenmesi, kadın emeğinin değerlendirilmesi, üretici kadınlara satış ve pazarlama olanaklarının sağlanması, kadınların kendi yaşamlarını, çevrelerini ve toplumlarını olumlu yönde değiştirmeleri için desteklemek ve güçlendirmek amacıyla kurulan S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi, Fethiye Belediyesi işbirliği ile “Likya Kadın Emeği Pazarı” projesi başvurularını almaya başladı.

Bu kapsamda doldurulması zorunlu formda isim soyisim, sağlık durumunun yanı sıra, başlıca eğitim durumu, çalışma durumu, daha önce çalışılan kurumlar ve yerler, üretim yapılan alanlar, ürünlerin kısa tanıtımı, satış yapılan alanlara kadar birçok soruya yer veriliyor. Başvuru formunun en alt kısmında Fethiye’de ikamet etmeyen kadınların başvurularının değerlendirmeye alınmayacağı ve ikametgâh belgesi getirilmesinin zorunlu olduğu da ayrıca vurgulanıyor.

Likya Kadın Dayanışma ağı kurmak ve Fethiye’de ikamet eden vergi muafiyeti belgesi olup, kendi ürettiği -gıda dışı- ürünleri satmak isteyen tüm kadınlara çağrıdır;

Başvuru yeri: Kooperatif Binası (Cumhuriyet Mahallesi, Hükümet Caddesi, Belediye İşhanı zemin kat)
Gerekli şartlar: Kadın olmak ve Fethiye’de yaşıyor olmak
Muhtarlıktan alınacak ‘ikametgah belgesi’

Fethiye Vergi Dairesi’nden, ‘esnaf vergi muafiyeti belgesi’