Resim Sergisine Yoğun İlgi

Ortopedi Uzmanı Dr. Osman Kurtuluş, eşi Sema Kurtuluş ve emekli öğretmen Mine Akça’nın karma resim sergisi açıldı. Açılışını Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın yaptığı sergide toplam 44 resim, 15 seramik eser bulunuyor.

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen yağlı boya, guaj ve seramik eserlerin yer aldığı karma resim sergisine yoğun ilgi oldu. Açılışını Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın yaptığı serginin açılış törenine Fethiye Belediyesi başkan yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı, Heykel sanatçısı Dilara Akay,  sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Resim yapmanın insanı bütün kötü duygulardan arındırdığını söyleyen Sema Kurtuluş, “Eşimle birlikte bir sergi açmayı istiyordum. Daha sonra Mine abla ‘Açalım mı?’ deyince açtık. 7 Mart’ta kapatacağız. Resim yapmaya da devam edeceğim. Resim yapmak insanı bütün kötü duygularından arındırıyor. Adeta terapi gibi. Güzel vakit geçiriyorsunuz. Daha sonra yaptığınız güzel olunca mutlu oluyorsunuz” diye konuştu.

Dr. Osman Kurtuluş, “Yağlı boya bir terapi gibi”

Çocukluğundan beri resim yaptığını belirten Kurtuluş, “Buradakilerin çoğu 2002 yılında yaptığım resimler. Karakalem çalışmaları yapıyorum. Yağlı boya bir terapi gibi. Güzel hava alan bir ortamda yapılırsa insanı daha çok rahatlatıyor. Gördüğünüz objeyi oraya yansıtmak güzel oluyor. Yeteneği ve isteği varsa yapmalarını insanlara tavsiye ediyorum. Güzel bir sergi oldu. Gelen herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

Emekli öğretmen Mine Akça ise 2. Sergisini açtığını belirterek, “İstanbul’dan geleli 5 sene oldu. İstanbul’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezinin giyim öğretmenliğini yaptım. Emekli olduktan sonra resim, seramiğe merak saldım. 5 sene İstanbul’da resimler yaptım. 5 senedir de burada devam ettiriyorum. Bu benim 2. sergim. Ben natürmort çalışmayı çok seviyorum. Sulu boya, guaj, seramik de çalışıyorum. Şu anda burada 26-27 tane resmim var” diye konuştu.