Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri Etkinliği Gerçekleşti

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) işbirliğiyle düzenlenen, Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri etkinliği geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali adı altında 2015 yılında ilki, 2016 yılında ikincisi düzenlenen etkinlik, bu yıl Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri olarak Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinlik FEFSAD başkanı Ömer Öner ve FEFSAD üyelerine ait fotoğrafların sergisiyle başladı. Serginin ardından toplam 12 film gösterime sunuldu. Sürdürülebilir yaşam, çevre duyarlılığı gibi konuların işlendiği etkinlikte Güç Bizde, Angaza, Seçme Vakti, Bataklık Hayalleri, Çikolata Davası, Müşterekler Algısı, Ortak Bir Hak, Turist İstilası, Gerçek Bedel adlı filmler gösterime sunuldu. Elektrik-Elektronik Mühendisi ve Enerji Verimliliği Uzmanı Baran Ungan, Refikler Çiftliği- Permakültür Uygulama ve Doğal Yaşam Çiftliği sahibi Eray İnce, bisikletli gezgin Cemal Atasoy ve Dünya Seyahat Vakfı Türkiye Temsilcisi Şemsi Toprak etkinliğe konuşmacı olarak katılarak vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla konuşma yaptı.

Etkinlikte açıklama yapan FEFSAD Başkanı Ömer Öner, “İlkini 2015 yılında yaptığımız ve 2016 yılında da devam ettirdiğimiz Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin bu yıl Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri adı altında üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. 2 gün boyunca toplam 12 film gösterimi olacak. Temel amaç sürdürülebilir bir dünya oluşturmak ve tüketmeden bu dünyayı bizden sonraki nesillere aktarabilmektir. Çevresel duyarlılığı temel alan filmler başta olmak üzere alternatif başka filmlerde gösterime sunulacak. Tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Halime Ok ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri daha önce de oldukça güzel geçmişti. Tekrar organize edilmesi ve ilçemizde bu güzel filmleri izlemek bizi çok memnun etti.  FEFSAD’ın bütün etkinliklerinde bir arada olmak istiyoruz. Sürdürülebilir Yaşam konusunda filmleri izledikten sonra yaşam tarzımızda, seçimlerimizde neler değişebilir, neler bizi etkileyebilir konularını değerlendirmek isterim. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.”