Skip Navigation Links

Haber Detay


Language Cafe hizmete açıldı


Fethiye Belediyesi’nin sosyal projesi Language Cafe hizmete açıldı. Yerli ve yabancı öğretmenlerden yabancı dil öğrenmek, pratik yapmak isteyen vatandaşlar için açılan kafe, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde hizmet verecek.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki açılışa Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün,  Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, belediye birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Language Cafe, yerli ve yabancı öğretmenlerden; yabancı dil öğrenmek, pratik yapmak ve yabancı dil kültürünü bilen insanlarla tanışmak için vatandaşların hizmete açıldı. Projenin fikir öncülerinden Zeliha Otgöz, “Fethiyeli gençlerin dünyaya açılmasını istiyorum. Gençler dünya vatandaşları gibi birçok dil konuşurlar. Fethiye’nin potansiyelini ortaya çıkarırlar. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Zeliha bize bu projeyi sunduğunda hemen hayata geçirmek istedik. Küçük bir alanda bu kafeyi hayata geçiriyoruz. Fethiye’nin her alanına böyle projeleri yaymak ve geliştirmek istiyoruz. Bugün burada ülkemizdeki ve yurtdışındaki hocalarımızla birlikte, bölgemizde yabancı dil öğrenmek isteyen gençlerimizin yararlanabileceği Language Cafe’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. 3 yıldır gençlerimize yönelik güzel işler yapıyoruz. Bölgemizde Fethiye Belediyesi olarak 22 milyon değerinde bir araziyi kamulaştırdık.  2023 yılında da Gençlik Merkezi’ni hep birlikte açacağız. İçinde çok güzel aktiviteler gerçekleştireceğiz. 9500 öğrencimize deneme sınavı yapıyoruz, ücretsiz kitap dağıtıyoruz. Pandemi sürecinde destek olduk. Olmaya da devam ediyoruz. Gençlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise, “Lisan bilen ve öğretme kabiliyeti olanlarla gençleri buluşturarak geleceğe ve modern dünyaya kanat çırpmak isteyenler burada eğitimlerini alacaklar. Sadece alınan eğitimle ilgili artı değeri olduğunu düşünmüyorum. Language Cafe aynı zamanda bir araya gelmek, birlikte bir şey üretmek ve bilenle bilmeyeni bir araya getirerek bilenleri çoğaltmak, kol kola girerek geleceğe emin adımlarla yürümek için de güzel bir buluşma yeri” diye konuştu.