Skip Navigation Links

Haber Detay


“Borcu olmayan, kasasında parası olan ender belediyeler arasındayız”


Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Basın Bayramı veya Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü olması dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi. Karaca, alt ve üstyapı çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

 

Karaca, basın bayramını kutladı

Sansürün kaldırılış yıl dönümü. 1948 yılında ilan edilen bugün ile ilgili çeşitli kutlamalar yapılmış, ancak farklı siyasi krizlerden dolayı bugünle ilgili sıkıntılı günler de olmuştur. 24 Temmuz’da yapmak isterdik ama sizlerin farklı programlarınızdan ve hafta sonuna denk gelmesinden dolayı bugün yapma gereği hissettik. Biz sadece Fethiye’de ki esnafımızla değil ülkemizin çeşitli noktasında görev yapan basın emekçisi arkadaşlarımızla da sık sık bir araya geliyoruz. Bölgenin sorunlarıyla ilgili onlara farklı bilgiler veriyoruz. Bugün yine öğleden sonra ulusal basınımızla ve uluslararası yayın yapan kuruluşlarla birlikte bugün çekimlerimiz olacak. Bunların hepsi bölgemizin tanıtımı adına yapılan çalışmalar. Ben her zaman şunu savunmuşumdur: Sizler de gördüğünüz gibi görev sürem boyunca daha önce ki belediye başkanlığım döneminde de özgür basının sesinin çıkması gerektiğini, ahlaki değerler boyutunda ve hukuk boyutunda her zaman konuşması gerektiğini, eleştirilmesi gerekirse her kim olursa olsun eleştirilmesi gerektiğini savundum. Ülkemiz basın özgürlüğü alanında 180 ülke arasında 149. sırada bulunuyor. Bu da bizim adımıza üzüntü verici bir durum. Ben isterim ki bütün basın mensuplarımızın biraz önce ifade ettiğim gibi ahlaki değerlere önem vererek hukuki boyutta özgürce düşüncelerini ifade edebilsin ve dediğimiz gibi yanlışı aksettirebilsin”

 

“Altyapı çalışması siyasiler için risklidir”

Biz göreve gelmeden önce bölgemizle ilgili uzman kadrolarımızla ciddi çalışmalar yapmıştık. Fethiye bölgesinin sadece merkezi değil Ölüdeniz’den başlayıp Göcek’e kadar ciddi altyapı sorunu olduğunu tespit etmiştik. Göreve geldiğimizde de bunları tek tek burada ki arkadaşlarımızla birlikte ve Büyükşehir ile birlikte çözeceğimizin sözünü vermiştik. Bunlar riskli işler. Hiçbir belediye başkanı altyapı çalışmasına kolay kolay girmez. Bu durum tarihte de görüldüğü gibi bazı arkadaşlarımızın siyasi sonu olmuştur. Ama her şeye rağmen bizler cesur adımlar ataraktan bu şehrimizin geleceğini ve çocuklarımızın geleceğini hazırlamak adına, bu Fethiye’yi korumak adına burada yaşayan insanların gelecekte rahat ve huzurlu yaşaması için bir hayalle yola çıkmıştık. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte AYDEM, Telekom gibi farklı kurumlar da bunun içerisinde. Çalıştığımız birçok yerde 5 kurum bir arada çalışıyor. Onlarla birlikte koordineli bir şekilde Fethiye’de ki altyapı sorunlarını şuan itibariyle büyük bir bölümünü tamamladık. Üstyapılarda neredeyse yüzde 80-90 oranında tamamlandı. Ölüdeniz ’in arıtmasını açtık. Belcekız’ın bütün su bağlantılarını yaptık. Suyu getirdik ve bütün otellere verdik. Ovacık ve Hisarönü’nün altyapısını tamamen tamamladık. Hisarönü’nün üstyapısını da tamamen tamamladık. Ovacık bölgesinde de yüzde 90-95’lik üstyapıyı tamamladık. Önümüzdeki süreçtede kalan kısmı tamamlayaraktan o bölgenin altyapı sorununu tamamen bitirmiş oluyoruz. Bölgemizde de Baha Şıkman Caddesi, Ölüdeniz Caddesi, Atatürk Caddesi ve İnönü Caddesi’nde ciddi bir altyapı çalışması yaptık. Bölgemizde internet altyapısı sorunu vardı. Birçok alana fiber çektirerek ve kanalizasyon hatlarını yenileyerekten, enerji hatlarını yerin altına aldıktan sonra üst yapısını da tamamladık. Bugün Köprübaşı Kavşağı’nı da açtık. Sadece aşınma tabakaları kaldı. Onları da ikinci kademe BSK’sını döktükten sonra çizgilerini çizeceğiz ve levhalandırmalardan sonra da tek taraflı parklanma yaparak Fethiye modern bir görünüm kazanacak”

 

 

“Biyolojik Arıtma Yapıyoruz”

“Devamında da alt yapısı devam eden Mustafa Kemal Bulvarı var. Devlet Hastanesi’nin önünde çok kötü bir tarla görüntüsü var. O bölgeyle ilgili hem MUSKİ ile birlikte bir çalışma yapıyoruz. Orada ki enerji sorununu çözebilmek ve görüntü anlamında çirkin görüntüye sebebiyet veren hatları yerin altına alıyoruz. Devamında da ihalesini yaptık. Parası şuanda hazır. Orayı da sıcak asfalt ve kaldırım çalışmalarını yapacağız. Ana arterlerde Fethiye Belediyesi olarak bütün altyapı çalışmalarını bitirmiş oluyoruz. Gördüğünüz gibi kordonda ki çalışmalarımızı da bitirmiştik. Birçok mahalleyi bitirdik. Göcek Mahallesi’nde içme suyu ile ilgili ciddi problemlerimiz vardı. Orada da iki kuyu açaraktan iki kaynak bulduk ve su sorununu tamamen çözdük. Kilometrelerde hat döşeyerek suyunu verdik. Önümüzde ki bir ay içerisinde şuan birçok vatandaşımız bunu bilmiyor ama bu bölgede 126 milyon değerinde ileri teknoloji ile biyolojik arıtma yapıyoruz. Montajlarına başladık. Bir ay içerisinde açmayı düşünüyoruz. 3 nokta da sizlerin de gördüğü üzere kanalizasyon kokuları geliyor. Onları şuan minimize ettik fakat tamamen ortadan kaldırabilmek adına bir ay sonra bu arıtmamızı açıp tam zamanlı çalışma sonrasında kokuyla ilgili problemleri ortadan kaldırmış olacağız” dedi.

 

“Şimdiye kadar yaklaşık 760 milyon TL yatırım yaptık”

Karaca konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Tamamına baktığımızda Büyükşehir ve İlçe Belediyesi olarak 760 milyonluk yatırım şuan itibariyle tamamlanmış durumda. Önümüzde ki süreçte de 200- 250 milyon gibi bir yatırım yaparsak, Fethiye Belediyesi’nin şuan finans durumuna bakarsak Türkiye genelinde çok güçlü durumda. Hiç borcu olmayan ve kasasında parası olan Türkiye’de ki iki, üç belediyeden bir tanesi. Bunu da yaptığımız takdirde Cumhuriyet tarihinde bir dönemde yapılan en büyük yatırımlar olacak. Ben bunu belgeleriyle birlikte sizlerle ve birçok platformda paylaşacağım”

 

“Nikah ve Düğün Salonu, Gençlik Merkezi yapmak istiyoruz”

“Halka yönelik çok güzel projeler yapmak istiyoruz. Halk evleri ve halk plajları yaptıysak nikâh ve düğün salonları yapacağız. Kapalı Pazar yerleri yaptıysak ekonomik yapısı olan gençlerimiz için gençlik merkezi yapmak istiyoruz. Yerini kamulaştırdım. Bugün ki değeri ile hem otopark hem de gençlik merkezi için 35 milyon değerinde arazi kamulaştırdık. Projeleri hazır. Ruhsatını aldıktan sonra 2023 yılında bunu hayata geçirmek istiyoruz. Dershaneye gidemeyen çocuklarımızı alacağız, uzman eğitim kadrolarımızla o bölgedeki çocukların ücretsiz eğitim alabilmesi, kütüphaneden yararlanabilmesini sağlayacağız. En üst kata da cafe yapacağız. Bu tür çalışmalarımız var. Düğün salonumuzda da çok uygun fiyatlarla maliyetine kar gözetmeden bölgemizin halkına hizmete sunmak istiyoruz”

 

Göcek Marina, Ölüdeniz ve koyların gelirini Fethiye Belediyesi’ne verin;

Körfezi biz temizleyelim”

Fethiye Körfezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Karaca, “Seçimlerden önce ‘Şehircilik Bakanı’ geldi ve bu ‘körfezi temizleyeceğini’ söyledi. Akabinde finans sorunlarını çözdükten sonra bu körfezin temizleneceği söylendi. Aradan 3 yıl geçti fakat hiçbir gelişme yok. Biz onlara daha önceden sizlerin aracılığıyla bir teklif sunmuştuk. Bizden aldığınız Göcek Marina’yi bize verin, Kumburnu koylarını bize verin ve işletelim. Bu körfezi de temizleyelim. Uzun vadeli krediler bulabilecek gücümüz var. Sonrasında bu körfezi temizleyeceğimi söyledim. Fakat Göcek Marine’yi, koyları, Ölüdeniz’i vermediler. Daha önceden yaptırmış olduğumuz fizibilite çalışmalarında 120 milyon + kdv ile burası temizleniyordu. Şuanki rakamlarda 800 milyon gibi bir paraya ancak temizlenebilir. Marine bizde olsaydı oranın geliriyle körfezi temizleyecek durumdaydık. Şuan ise girdiler 5-6 katına çıktı. Şuan itibariyle Fethiye Belediyesi’nin 800 milyon lira bir bütçeyi buraya ayıracak bir gücü yok. Kimse birbirini kandırmasın. Burası devlet gücüyle temizlenecek. Temizlenmesi gerekiyor. Deniz yüzeyine atık bırakan bir tekneyi denetleme yetkimiz bile yok. Onun için bu duruma bakanlık el atacak. 8 ay sonra da seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı iktidar olduğu takdirde biz burayı temizleyeceğiz” dedi.