Skip Navigation Links

Haber Detay


Fethiye’de Hıdırellez Coşkusu


Fethiye Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Fethiye Muhacirler Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin gerçekleştirdiği Hıdırellez Şenliği Fethiye’nin Aksazlar Koyu’nda yapıldı.

Yoğun katılımın olduğu etkinliğe Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Fethiye Muhacirler Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Kerem Kocatepe program başlangıcında yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Bu güzel coğrafyada siz değerli katılımcılar ile bugünü kutlamaktan onur duyuyoruz. Bu etkinliğin düzenlenmesinde büyük emeği olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e, Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca’ya ve tüm STK’larımıza çok teşekkür ederiz. Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın. Hıdırellez Bayramımız ülkemize, ilçemize huzur ve barış getirsin.”

Karaca; “El ele kol kola güzel hizmetlere projelere imza atacağız.”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise yaptığı konuşmada, “2 yıldır sizlerden uzak kaldık. Çok şükür bu salgını aştık ve bugün yine beraberiz. Bu süreçte birlikte yürüdüğümüz Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Gürün’e çok teşekkür ederim. Başkanımız bu etkinliklerde hep bizimleydi. Yine bugün 2 kardeş belediye olarak buradayız. Geçmiş süreçte Salih Kocatepe başkanımızın emekleri için kendisine teşekkür ederim. Oğlu Kerem kardeşim seçildiği gün benim yanıma geldi ve birlikte Fethiye’mizde güzel işler yapacağımızı konuştuk. El ele kol kola güzel hizmetlere, projelere imza atacağız. İhtiyacı olan tüm yurttaşlarımızın yanındayız” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Alim Başkanım, göreve geldiği günden beri Osman Başkanımızla ve tüm STK’larla birlikte uyumlu bir şekilde çalışıyor. Kendisine çok teşekkür ederim. Baharın müjdecisi, tabiatla beraber umutlarımızın da yeşerdiği Hıdırellez, dilerim aydınlık yarınlarımızın da habercisi olur. Sofranız, gönülleriniz bereketli, dualarınız kabul olsun” dedi.

Barışa, sevgiye ve hoşgörüye vurgu yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yapmış olduğu konuşmada, “Baharın gelişiyle tabiat uyanırken ve bize nimetlerini sunarken, ‘Barışın, kucaklaşın, sevgiyi çoğaltın düşmanlığı azaltın’ diyor. Hıdırellez’den anlamamız gereken bu. Birbirimize olan sevgiyi ve hoşgörüyü arttırmamız gerekiyor. Dilimizi sevgi ve hoşgörü dili haline getirmemiz gerekiyor. Bu toplumun kavga ederek bir yere varması mümkün değil. Herkesin farklı davranışları olabilir. Kasıt yoksa hoşgörüyle karşılamamız gerekiyor. Ülkemizin ve dünyanın en fazla ihtiyaç duyduğu şey barış ve sevgidir. Bunu sağlamak için yüzyıllardır her yıl bunu tekrarlıyoruz. Alim Başkanımla birlikte hoşgörü ve sevgi diliyle hizmet vermeye çalışıyoruz. Kol kola girince aşılamayacak bir engel yok. Yeter ki birbirimize güvenelim ve inanalım. Bugüne kadar gösterdiği işbirliği için teşekkür ederim. Bunun sonucunu da yapılan hizmetlerle görüyoruz. Yıllardır yapılamayan hizmetleri yapılır kıldık. Çok kısa zaman sonra bu hizmetleri devreye sokacağız. Abi kardeş olarak Fethiye’yi olması gereken yere birlikte çıkaracağız. Bundan sonra başka etkinliklerde yine sevgiyle ve hoşgörüyle bir arada olmayı temenni ediyorum. Organizasyonda görev alan herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Şarkıcılar sahne aldı
Konuşmaların ardından sanatçılar Romanların Kraliçesi Ümmiye, Sökeli Hasret ve Damla İkizler programda sahne aldı. Birbirinden güzel şarkıların söylediği şenlikte, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca vatandaşları tek tek gezerek sohbet ettiler.