23 Nisan Bayramı Fethiye’de coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Fethiye’de coşkuyla kutlandı.  Fethiye Beşkaza Meydanı’nda, Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen çelenk töreninin ardından Özgecan Meydanı’ndan kortej yürüyüşü başladı.  Meydanda binlerce öğrenci coşkuyla bayramı kutladı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.  Meydanı Atatürk Anıtı önündeki törene Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Çalışkan, Fethiye Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Cemal Yalçın, Fethiye Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Erdal Kıreker, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çiçek, siyasi parti temsilcileri, STK Başkanları, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Atatürk Anıtı’na Çelenk sunduktan sonra Fethiye Belediyesi Bando Takımı eşliğinde Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi. Öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından tören sona erdi. Törenin ardından katılımcılar gruplar halinde Atatürk Anıtı önünde bol bol fotoğraf çektirdi.

Özgecan Anıtı’ndan Beşkaza Meydanı’na doğru kortej yürüyüşü yapıldı. Fethiye İlçe Protokolü, vatandaşlar ve yüzlerce öğrenci yürüyüşe katılarak, marşlar söyledi. Fethiye Belediyesi Kent Orkestrası tarafından marşlar söylenerek, kortej yürüyüşü Beşkaza Meydanı’na kadar sürdü. Yürüyüşe katılanlar herkes ellerinde Türk ve Atatürk Bayraklarıyla marşlar söyledi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yürüyüşe eşi Çiğdem Karaca ve oğlu Alim Deniz Karaca ile katıldı.

Ukrayna, Moldova, Litvanya’dan Fethiye’ye gelen öğrenciler, Yalova’dan gelen halk oyunları ekibi ve Fethiye’deki okulların Beşkaza Meydanı’ndaki gösterileri büyük alkış aldı. Beşkaza Meydanı’na kurulan stantlarda çocukların yüzleri boyandı. Fethiye İlçe Protokolü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı yarışlarda dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca tüm stantları gezdi. Karaca’ya ilgi yoğun oldu. Etkinliklerde dans gösterileri, ip çekme yarışı, çuval yarışı, yüz boyama etkinlikleri büyük ilgi gördü.