Skip Navigation Links

Haber Detay


Yeşilüzümlü’ye Aromatik Bitkiler Bahçesi


Fethiye Belediyesi’nin 180 dönümlük arazide gerçekleştirdiği ‘Bizim Bahçe’ projesi hızla devam ediyor. Bu kapsamda Yeşilüzümlü Mahallesi’ndeki belediyeye ait tarım arazisine, ‘Aromatik Bitkiler Bahçesi’ açıldı. Lavanta, altınotu ve biberiyenin bitkilerinin dikimi gerçekleştirildi.

Fethiye Belediyesi, Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Likya Kadın Girişim Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘bizim bahçe’ projesi büyüyor. Daha önce Fethiye’nin çeşitli mahallelerinde yapılan ekimler ve dikimler, bu sefer Yeşilüzümlü ile devam etti. Programa Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, eşi Çiğdem Karaca, Kooperatif ve STK temsilcileri, çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Tek çıkış yolumuz üretim. Fethiye’mizde Belediyemize ait 180 dönümlük tarım arazisinde başlattığımız, Bizim Bahçe projesi büyümeye devam ediyor.  Bugün, yurttaşlarımızın da katılımlarıyla Yeşilüzümlü Mahallemizde; Lavanta, Biberiye, Altınotu bitkilerinin dikimini gerçekleştirdik. Üretmeye, üretime destek olmaya, yurttaşlarımızla bir arada olmaya devam edeceğiz” dedi.