Skip Navigation Links

Haber Detay


KARACA, “FETHİYE’NİN GELECEĞİNİ HAZIRLIYORUZ”


Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın, göreve geldiği günden bu yana yaptığı ve yapacak olduğu hizmetleri anlatan ‘3. yıl bilgilendirme toplantısı’ Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Programa Ayyıldız Belediyeler Birliği Başkanı Erol Akçay, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, eşi Çiğdem Karaca, AYDEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Yağlı, Sivil Toplum Örgütleri’nin Başkan veya temsilcisi, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, belediye meclis üyeleri, ilçe protokolü, partililer, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Program sunucusu Osman Batur Keser tarafından programa katılamayanların isimleri ve mesajları okundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olma üzere çok sayıda milletvekili, belediye başkanı ve STK temsilcileri programa çelenk ve telgraf gönderdi.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekilleri ve Fethiyeli vatandaşların röportajlarını içeren ‘Mevsim Bahar Olunca’ isimli film ile devam etti.  

“Altyapı olmayan şehirde turizmde olmaz”
Film gösteriminin ardından Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, alkışlar eşliğine sahneye çıktı. Karaca, “Bazı kişilere teşekkür etmek istiyorum. Bizlere 10 milyon TL’den fazla yardım malzemesi gönderen AHBAP Başkanı Haluk Levent’e teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimizde körfezimizde alg patlaması olmuştu. Sanki bunu biz yapmışız gibi lanse edilmişti. Bu süreçte KOÇ Holding, bizlere anlık veri aktarımı yapan deniz ölçüm cihazını körfezimize koydu. KOÇ Holding Savunma Sanayi’ne teşekkür ediyorum. 400 milyon TL’lik altyapı yatırımı yaptık. Biraz sonra izleyeceksiniz. Kardeş belediye başkanımız Dr. Osman Gürün’e teşekkür ediyorum. Bu güzel şehrimizde her rüzgar ve yağmurda elektrik kesiliyordu. Direkt Denizli’ye gittim. Şuan aramızda olan AYDEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Yağlı beye, Fethiye’mize milyonlarca TL altyapı yatırımı yaptığı ve yapmaya devam ettiği için teşekkür ediyorum. Bizlere her zaman destek veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a teşekkür ediyorum. Değerli dostlarım. Fethiye’mizin hizmetine talip olurken 25 yıllık aradan sonra yurttaşlarımızın bizden beklentilerinin çok yüksek olduğunu gördük.  Bu nedenle seçim öncesi siyasi ve teknik birikimi yüksek bir çalışma ekibi oluşturduk. Fethiye sadece üstyapı ile geçiştirilecek bir şehir değil. Büyük altyapı yatırımları ile Fethiye’mizin geleceğini hazırlıyoruz. Her zaman altyapısı olmayan şehirde turizm olmaz dedik. Sosyal medyada art niyetli insanların bizlere nasıl saldırdığını görüyoruz. Gerçekçi sorunlara el atmamız gerekti, el attık. Yıllar önce seçimden önce bu sorunları söylemiştik, sadece şimdi değil… Bu projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Seçimlerde büyük engellemelere rağmen, Fethiyeliler bize yetki verdi. Bu göreve layık olmak için mesai saati gözetmeksizin çalışmaya devam ediyoruz. İnönü Bulvarı’nda yaşanılan her şeyi sizler gördünüz. Kaldırım ve yol çalışmalarında dezavantajlı grupları düşünerek projeleri yapıyoruz. Kaldırımdaki birçok ağaçları kaldırmak zorunda kalıyoruz. Bizler de üzülüyoruz ama kaldırmak zorundayız. Altyapıya ve yola nasıl zarar verdiğini sizler de gördünüz. Kaldırımlara uygun bir ağaç olmadığı ile ilgili bizlere yazılar geldi. Biz de diğer parklara naklini yaptık. Bölgemize yola ve altyapıya zarar vermeyen, rengarenk ağaçlar dikeceğiz. Çatalarık’taki şantiyemizde baştan sona değişikliğe gittik. Tamamen bu alanı düzenledik.” dedi.

“Kimsesiz çocuklar için rehabilitasyon merkezi açacağız”
Karaca konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Pandemi süreci bizlere zarar verdi. Ama bizler bahane etmeden hizmetleri sürdürdük. Birçok kurumla işbirliği yaparak hibeler aldık. Bu hibeler 40-50 milyon TL’ye bulacak. Kimsesiz çocuklar için rehabilitasyon merkezi yapacağız. İsminin ortaya çıkmasını istemeyen yardımseverimize teşekkür ediyorum. Bu projeye 20 milyon TL yardımda bulunacak. Aynı zamanda bölgedeki gençlerimiz için spor salonu yapan Sadettin Saran’a teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Alim Karaca, 18 milyon TL gibi bir rakamı yardıma muhtaç insanlara dağıtıldığını da söyledi. Gençlere, öğrencilere sınav ve eğitim setleriyle ilgili verilen yardımlara ve kültürel faaliyetlere de her zaman önem verdiklerini söyleyen Karaca, tüm hizmetleri parti rozeti olmaksızın, herkese eşit hizmet ilkesiyle yaptıklarını ifade etti.

“Tasarruf yaptık”
Fethiye Belediyesi’nin bankada 44 milyon TL nakit parası olan belediye haline getirdiklerini belirten Belediye Başkanı Alim Karaca, “Bu süreçte çok ciddi tasarruflar yaptık. İlk önce Asfalt Emülsiyon Tesisi yaparak, kendi asfaltımızı kendimiz dökmeye başladık. 12 milyon TL sadece bu hizmet ile tasarruf edildi. Kiralama bedeli ödemek yerine kendi 42 araçlık yeni araç filosu aldık. Bu gibi çok sayıda hizmetler ve tasarruflar yaptık” dedi.

“Koca Çalış’a halk plajı yapıyoruz”
Koca Çalış’a yeni bir halk plajı yapılacağı müjdesini veren Karaca, “İnlice’nin ardından Karaot’a halk plajı yaptık. Yüzlerce tebrik telefonu aldık. Çok uygun fiyatlar ile hizmet veriyoruz. Koca Çalış’a halk plajı yapacağız. İhalesini aldık. 12 ay boyunca açık olacak. Enflasyona halkımızı ezdirmedik. 5 halk evi yaptık. Vatandaşlarımız 1 TL’ye çay içmeye, 15 TL’ye kahvaltı yapmaya devam ediyor. Ben burada olduğum sürece kâr amacı gütmeden çalışmalara devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Yörük çocuğu her zaman sizlerle ve rantın karşında”
Hukuki süreçle ilgili bilgiler aktaran Karaca, “Göcek Bölgesi’nde belediyemize ait 8 bin 500 metrekare çekek alanımız var. Tapusu Fethiye Belediyesine ait. Daha önce Doğuş Holding tarafından işletilen bir çekek yeri. Kira bedelinin düşük olmasından dolayı dava açtık ve kazandık. 6 milyon liralık tazminatta şu an Fethiye Belediye’sinin kasasına girmiş durumda. Bu süreç içerisinde yaşadığımız olayları bilmenizi istiyorum. Maalesef Tarım Orman Bakanlığı kendi tapulu arazimize dava açtı. 13 ay boyunca bu davayla mücadele verdik. Biz bu davayı kazandık. Bugün itibariyle aylık 350 bin liradan Adanalı bir firmaya verdik. Günü gününe oranın kirasını ödüyor. Yıllık 5,-5,5 milyon lira da buradan Fethiye’ye katkı sağladık. Ben devletine bağlı bir insan olarak CHP’li bir Belediye Başkanı olmanın zorluğunu yaşıyorum. Az önce dediğim gibi bunlar bizim için mazeret değil. Her şeye rağmen biz başarılı olmaya devam edeceğiz. İkinci sahil bandında yaşadığımız sıkıntıları hepiniz biliyorsunuz. Kaymakamımız Eyüp Fırat’ın tahliyesini yapıp devletin belediyesine teslim ettiği alan için top tüfek ile saldıran insanları gördük. Şahsi ve bireylerin rantına bu Yörük çocuğu her zaman karşı çıkacak. Her zaman da dik durmaya devam edecek” dedi.

Karaca’nın alkış eşliğinde biten konuşmasının ardından Fethiye Belediyesi’nin 3 yıl boyunca yapılan hizmetlerin anlatıldığı 32 dakika süren, ‘birlikte başaracağız’ isimli film yayımlandı.  Hizmetlerle ilgili yapılan filmler sık sık katılımcılar tarafından alkışlandı.  Bundan sonraki süreçte yapılacak hizmetleri anlatan film ise vatandaşlar tarafından beğeni topladı.  Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca tekrar alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Karaca, ilerleyen günlerde yapmak istedikleri projeleri açıkladı.