Skip Navigation Links

Haber Detay


Defileye Dastar damga vurdu


Ankara'da geleneksel dokuma kumaşlar, çağdaş sanatlar ile birleştirilerek 'Dastara Altın Dokunuşlar Defilesi sanatseverlerle buluştu. Fuara ‘Yeşilüzümlü Dastarı’ damga vurdu.

Fethiye Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Likya Kadın Girişimi Kooperatifi’nin birlikte katılım sağladığı fuarda Fethiye standına ilgi yoğun oldu. 102 katılımcıya ev sahipliği yapan ArtAnkara 8. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, 33 ülkeden 1000’i aşkın sanatçıyı fuarda ağırlıyor. Fuarda 4 bin 500 sanateseri, sanatseverle buluşuyor. Paneller, söyleşiler, konserler, dinletiler, workshoplar, performanslar, projeler, defile ve sürprizlerle festival tadında bir organizasyona dönüştü. Büyük ilgi gören Fethiye standını Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ziyaret etti. Muğla Milletvekillerinin de ziyaret ettiği standa sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.

Ayakta alkışlandı
Fethiye Belediyesi, Fethiye Ticaret Odası, Likya Kadın Girişimi Kooperatifi, Tasarımcılar Fırat Neziroğlu ve Didem Çapa tarafından hazırlanan Dastara Altın Dokunuşlar Defilesi, 8. ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı’nda büyük beğeni topladı. Defileye, Yeşilüzümlü Dastarı damga vurdu. Sanatseverlerin ayakta alkışladığı defilede, Fethiye’nin Yeşilüzümlü Dastarı tüm sanatseverler tarafından tam not aldı.

“Dastar emin ellerde olmalı”
Fethiye Likya Kadın Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca, “Yeşilüzümlü’müzün kadınları dastarını dokudular. Biz Fethiye Belediyesi, FTSO, kooperatifimiz ile neler yapabileceğimizi düşündük. Dastar emin ellerde olmalı ki; gün yüzüne çıksın. Ülkemizin değerli dokuma ustası aynı zamanda öğretim üyesi Fırat Neziroğlu’na ulaştık. Dastarımız Fırat beyin ellerinde tekrar hayat buldu” dedi.

“Dastar Türkiye’nin en önemli kumaşlarından birisi”
Ünlü sanatçı Fırat Neziroğlu ise, “Fethiye’nin dastarı bu ülkenin en önemli kumaşlarından bir tanesidir. Bu topraklarda doğmuş olduğum için ben yakınlık hissediyorum. Yaptığımız yeni tasarımlar, dünyada bizi hiç bilmeyenlere, hiç alışık olmadıkları bir dili hatırlatıyor olacak. Yeni ne söyleyeceksek eskide var. Eski de Anadolu’da” diye konuştu.