Skip Navigation Links

Haber Detay


Fethiye, EMITT Turizm Fuarı’nda tanıtılıyor


Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonları, Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı’nda (EMITT) buluştular. 12 Şubat tarihine kadar devam edecek fuarda, Fethiye standına olan ilgi dikkatlerden kaçmadı.

İstanbul TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde 4 gün sürecek tanıtım şöleninde Fethiye standına dünyanın birçok ülkesinden gelen üst düzey tur operatörleri ziyaret etti. Kendine özgü tasarımı ile fark yaratan Fethiye Standı, fuarın ilk gününde en fazla ilgi gören destinasyonlarından birisi oldu.

Turizm Bakanı Ersoy ve Başkan İmamoğlu Fethiye standına geldi
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ağırlayarak, tanıtım ve turizm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda üst düzey tur operatörlerinin gözdesi Fethiye standı olurken, siyasetçiler ve ünlü sanatçılar da Fethiye standında uzun süre vakit geçirdi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, fuar alanında yaptığı açıklamada, “2 yıl önce gerçekleşen fuarda en iyi destinasyon ödülünü almıştık. Bu yıl da turizm paydaşlarımızla birlikte büyük emek vererek kurduğumuz stant alanımızla çok iddialıyız” diye konuştu.

“2022 YILINDA REKOR HEDEFLİYORUZ”
Karaca yaptığı açıklamayı şu şekilde sürdürdü; “2022 yılında Fethiye konaklama açısından büyük bir ivme yakalıyor. Mayıs ve Haziran rezervasyonları geçen yıla oranla büyük artış gösterdi. Geçen yıl pandemiye rağmen 600 bin yerli yabancı misafirimizi ağırlamıştık. Yeni sezonda bu sayıyı 1.5 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Özellikle dünyanın en büyük 2. uçuş pisti Babadağ'da 2021 yılında yapılan 167 bin uçuşla rekor kırdık, bu yıl hizmete giren teleferik ile uçuş rakamındaki beklentimiz 300 binin üzerinde. Fethiye standımız salon-3 / B-352 numaralı alanda alıyor. Fuarın ikinci gününde (10 Şubat 2022) saat: 14.30’da kokteylimize herkesi bekliyorum” dedi.