Skip Navigation Links

Haber Detay


Kitap Kulübü, Kültür Merkezi’nde açıldı


Fethiye Belediyesi ve Kadın Hekimler Ve Eğitime Destek Vakfı ve işbirliği ile KAHEV Çocuk ve Genç İngilizce Kitap Kulübü, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde açıldı.

Kültür Merkezi’ndeki açılışa Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca beraberinde eşi Çiğdem Karaca ile birlikte katıldı. Açılışta konuşan proje yürütücüsü Dr. Evşan Çoskun KAHEV’in projelerinden bahsetti.

‘Fethiye’den üç okula destek verdik”
KAHEV, Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı’nın 2018’in sonunda kurulduğunu söyleyen Dr. Evşan Coşkun, “Daha yeni bir vakıfız. 3 yılı tamamlamak üzereyiz. Bu süre içerisinde çok iş yaptık. 2000’in üzerinde öğrenciye burs verdik. Yurt genelinde 264 okula destek verdik. Fethiye’den 3 okula destek verdik. Çalıca Ortaokulu’na fen laboratuvarı, Fen Lisesi’ne de bir müzik laboratuvarı kazandırdık.  Her ile robotik sınıf projemiz var. Şimdiden 17 il için tamamlandı. 7 il de de çalışmalarımız devam ediyor. KAHEV olarak amacımız eğitime destek vermek. Gönüllülerimiz ve yanımızda olan kurumlarla son hız devam ediyoruz’’ dedi.

“HEDEFİMİZ 1000 ÖĞRENCİYE BURS VERMEK”
KAHEV Çocuk ve Genç İngilizce Kitap  Kulübü açılışında konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye Belediye Başkanı olarak bize gelen tüm sosyal sorumluluk projelerinde bizlerde destek veriyoruz. Destek vermeye de devam edeceğiz. Önceki Belediye Başkanlığı dönemimde de eğitime büyük destekler vermiştik. İhtiyacı olan bütün öğrencilerin eğitimini ve burslarını yerel yönetimler olarak bizler karşılamıştık. Burada da kurmuş olduğumuz dernek sayesinde 500’e yakın öğrencimize burs vermeye devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte hedefimiz 1000 öğrenciye burs vermek. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile eşit bir şekilde Çağdaş Geleceğe katkı sunabileceğine inandığım için destek vererek bu günden sonra da KAHEV’le birlikte pırıl pırıl öğrenciler yetiştirmek adına biz de katkı sunmak istiyoruz. Bugün açacak olduğumuz bu güzel mini kütüphanenin Fethiye’de ki bütün öğrencilere ve aynı zamanda bölgemizdeki turizm sektöründe görev alan herkese katkı sunmasını diliyorum. Hayırlı olsun” dedi.