Skip Navigation Links

Haber Detay


Karaca, “Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını yapıyoruz”


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, birtakım ziyaretler için geldiği Fethiye’de, ilk ziyaretini Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya gerçekleştirdi. Karaca ve Gürün ziyaretin ardından altyapı çalışmalarını yerinde incelediler.

İlk ziyaret Karaca’ya
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Başkan Gürün’ü belediye binası girişinde karşıladı. Zabıta Müdürlüğü’nün karşılaması sonrası Başkan Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın koluna girerek belediyeye giriş yaptılar. Başkan Gürün’le görüş alışverişinde bulunan Karaca, Fethiye’de devam eden ve başlayacak projeler hakkında bilgiler verdi.

Karaca, “Yüzde 80’i tamam!”
Başkan Gürün ve Başkan Karaca, Fethiye’de devam eden altyapı çalışmalarını yerinde incelediler. Ovacık ve Hisarönü’nde devam eden altyapı çalışmasına geçen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Öncelikle Belediye Başkanımız Osman Gürün’e Fethiye’mize hoşgeldiniz diyorum. Ölüdeniz ülkemizin en gözde turizm merkezidir. Yılların sorunu olan altyapıyla ilgili ciddi problemler vardı. Başta Ölüdeniz arıtması olmak üzere, Belcekız’daki tüm su bağlantıları çalışmalarına başlanmıştı. Açılışını gerçekleştirmiştik. Şimdi de Ovacık ve Hisarönü bölgesindeyiz. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını yapıyoruz. Turizm bölgesi olmasına rağmen bu bölgede altyapı yoktu. 5 -6 yıldır buranın altyapı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün’le istişare içerisindeydik. Geçen yıl ilk kazmayı burada vurmuştuk. Şuan yüzde 80’i tamamlanmış durumdadır. Başkanımız Osman Gürün’ün talimatıyla Mart ayının sonuna kadar altyapı çalışmalarını sonlandıracaklar. Üstyapıya geçiyoruz. Asfalt dökümünü de Mayıs’a kadar yetiştirip, bölgeye gelen turistlere, modern bir turizm şehri gösterecek, yaptığımız çalışmaların neticesini alacağız. Yeraltına yapılan yatırımlar görülmez ama bizler bu şehrin geleceğini hazırlamak için mücadele veriyoruz” dedi.

Gürün, “Yaza hazır hale getirmek istiyoruz”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Burada yıllardır turizm üstyapı olarak gelişti fakat altyapısı yoktu. Bunun büyük bir sıkıntısı yaşanmaktaydı. Dünya güzeli Belcekız ve Ölüdeniz kısmında arıtma yoktu. O güzel koylar kirleniyordu. Kültür Bakanlığı ile ortaklaşa olarak, oradaki artıma tesisimizi ve kanalizasyonu kurduk. Su ile ilgili sorunlar vardı. 5 bin tonluk bir depo ve su getirerek sorunu çözdük. Ovacık - Hisarönü bölgesi altyapısı olmayan bir bölgeydi. Mart ayının sonu, Nisan başlangıcına kadar altyapının bitirilmesi, üstyapının hava koşullarının uygun hale gelmesiyle kaplamasının yapılması önümüzdeki yaza bitmiş olarak girmek istiyoruz” dedi.

2. Etap Atık Su Arıtma Tesisi’nde çalışmalar sürüyor
Ovacık ve Hisarönü’ndeki altyapı incelemelerinin ardından Karaca ve Gürün, Fethiye Atık Su Arıtma Tesisi’ne geçiş yaptılar. Geçtiğimiz aylarda temeli atılan 2. etap Fethiye Atık Su Arıtma Tesisi’nin, 250 bin nüfusa göre yapılacağı açıklanmıştı. Bu bölgede Karaca ve Gürün bölgedeki çalışmalarını incelemeye devam etti.