Fethiye Belediyesi’nden ücretsiz şeker taraması

Dünya Diyabet Günü olması dolayısıyla Fethiye Belediyesi, Uğur Mumcu Parkı girişinde ücretsiz şeker taraması yaptı.

Her sene olduğu gibi bu yıl da gerçekleşen şeker taramasına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Vatandaşlar Fethiye Belediyesi’ne ücretsiz şeker taraması yapılmasından dolayı teşekkür ettiler. Belediyesine bağlı hemşireler tarafından yapılan taramada, anlık olarak sonuçlar vatandaşlara aktarıldı. Diyabetle ilgili broşürler de vatandaşlara verilerek, bilinçlendirme çalışması da yapıldı.

Diyabet nedir?
Diyabet, vücudunuzunda pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insulin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumun da gelişen ve ömür boyu süren bir hastalıktır.