Skip Navigation Links

Haber Detay


Fethiye de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98'inci yılı Fethiye’de birbirinden farklı etkinliklerle kutlandı.

Konserler ile başladı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Fethiye’de 28 Ekim tarihi itibariyle başladı. Cumhuriyet Bayramının 98'inci yıl dönümü nedeni ile Fethiye Belediyesi ve Özel Ata Okulları işbirliğinde Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde konser düzenlendi.
İzmir Mandolin Orkestrasının muhteşem performansının ardından Fethiye Belediyesi sanatçısı Adem Kazan sahne aldı. Adem Kazan, Cumhuriyet şarkılarını konsere katılan vatandaşlarla birlikte söyledi.

Stadyumda gösteriler yapıldı
Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni 29 Ekim’de Fethiye Şehir Stadyumu’nda devam etti. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca öğrencilerin, halkın ve törene katılanların bayramlarını kutladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Kutlamalar Türk Hava Kurumu’nın paramator pilotlarının gösterisiyle devam ederken, Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni halk oyunları ile davam edip tören geçişiyle son buldu.

Cumhuriyet konvoyuna yoğun katılım oldu
Uno Club Fethiye tarafından organize edilen, Fethiye Belediyesi tarafından desteklenen Cumhuriyet Konvoyuna yoğun araç katılımı oldu. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümü dolayısıyla gerçekleşen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Konvoy motosikletli trafik ekipleri eşliğinde Çalış ve Sahil yolu boyunca devam etti.  Sahil yolundan şehir merkezine geçen konvoyu vatandaşlar selamlarken, cep telefonları ile de görüntülediler. Fethiye Belediye Başkan Vekili Oğuz Bolelli, “Yıllardır Uno Club’ın Cumhuriyet Konvoyu bir gelenek haline geldi. Her Cumhuriyet Bayramı’nda bu konvoyu düzenliyoruz. Bugün Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümünü kutluyoruz. İnanıyorum ki, bu topraklarda Cumhuriyetimiz nice 98 yıllar varlığını sürdürecektir. Tüm Cumhuriyet sevdalılarının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi. Uno Club Fethiye Başkanı Yücel Özdemir yaptığı açıklamada, “29 Ekim Cumhuriyet kutlamasını biz 6 yıldır Fethiye’de geleneksel hale getirdik. Türkiye’de bu etkinliği yapan tek kulübüz. Amacımız cumhuriyeti yaşamak ve yaşatmak” dedi.

Bisiklet yarışları nefes kesti
Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından düzenlenen OPET Muğla Cup Four Cross, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Fethiye'de yapıldı. Dereceye giren sporculara ödüllerini Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli takdim etti. Şehit Fethi Bey Parkında kurulan parkurda yarışacak olan sporcuların akrobatik hareketleri nefesleri kesti. Amatör ve profesyonel sporcuları bir araya getiren yarışmada, şampiyon milli sporcular Abdülkadir Kelleci ve Veysel Gülmez’de yer aldı.

Cumhuriyet yürüyüşü konser ile devam etti
Cumhuriyet Yürüyüşü Özgecan anıtından başladı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca başta olmak ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Ellerinde Türk ve Atatürk bayraklarıyla yürüyüşe geçen vatandaşlar Özgecan anıtından ilerleyerek sahil bandı üzerinden Beşkaza Meydanı’na geldiler. Beşkaza Meydanı’nda ise C’NB ve Coverman grupları sahne aldılar. Birbirinden güzel şarkıları söyleyen sanatçılar, meydanı dolduran vatandaşları coşturdular.

Göcek’te bayram coşkusu
Fethiye’de gerçekleşen etkinliklerin yanı sıra, Göcek’te de vatandaşlar Cumhuriyet coşkusu yaşadı. Göcek Lisesi önünden başlayan yürüyüş, amfi tiyatroya kadar devam etti. Çarşı esnafları Cumhuriyet Yürüyüşüne alkışlarla destek verdi. Sahneye ilk olarak Alp Gören çıktı. Birbirinden güzel şarkılara vatandaşlar eşlik etti. Gören’in ardından Fethiye Belediyesi sanatçısı Ali Tunç ve Belediye Kent Orkestrası sahne aldı.

Selda Bağcan Konseri 5 Kasım tarihine ertelendi
Fethiye Belediyesi tarafından 30 Ekim Cumartesi günü Beşkaza Meydanı’nda yapılacak Selda Bağcan konseri ise Meteoroloji Müdürlüğü’nün şiddetli yağış uyarısı nedeniyle 5 Kasım Cuma tarihine ertelendiği açıklandı. Selda Bağcan 5 Kasım Cuma günü Beşkaza Meydanı’nda Fethiyeliler ile buluşacak.