Skip Navigation Links

Haber Detay


Kadın personelimiz ile kahvaltıda bir araya geldik


Fethiye Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadın belediye çalışanlarını kahvaltıda bir araya getirdi. Başkan Alim Karaca makamını meclis üyesi Ayşe Devrim Öztürk’e bıraktı. Kahvaltı Bahriye Üçok Parkı’nda gerçekleşti.

Karaca, kadın personeliyle kahvaltıda bir araya geldi
Bahriye Üçok Parkı’ndaki Halk Evi’nde gerçekleşen sabah kahvaltısı etkinliğine Fethiye Belediyesi’nin kadın personelleri, birim amirleri, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve Başkan Alim Karaca katılım sağladı. Tüm personelinden memnun olduğunu dile getiren Karaca, “Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Tabi ki, içimiz buruk. Acı bir deprem felaketi yaşadık. Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Burada birlik ve beraberliğimizi göstermek ve bu özel günde bir arada olmak için kahvaltıda bir araya geldik. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum” dedi. Karaca tüm kadın personelini tek tek ziyaret ederek bu özel gününü kutladı.

Öztürk, “İstanbul sözleşmesi yaşatır”
Kahvaltı etkinliğinde Fethiye Belediye Başkan Vekili Ayşe Devrim Öztürk açıklama yaptı. Konuşmasına depremde hayatını kaybeden vatandaşları anarak başlayan Öztürk, “Devlet yurttaşını kadın olduğu için değil, insan olduğu için, erkekle eşit haklarda görüp, hayatın her alanında imkanları oluşturmalıdır. Kadına şiddettin önüne geçilmesi için İstanbul Sözleşmesi tekrar kabul edilmelidir. Siyasette kadın sayısı erkek ile eşit olmalıdır. Yerel yönetimler eşitlik birimleriyle, hizmet ve bütçe planlamasını toplumsal cinsiyete  duyarlı bir şekilde yapmalıdır” diye konuştu.