Skip Navigation Links

Haber Detay


YEŞİLÜZÜMLÜ; ŞARAP, SİRKE VE PEKMEZ DE MARKA OLACAK


Üzüm yetiştiriciliği ve şarap üretiminin markalaşması için Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi ve Yeşilüzümlü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında protokol imzalandı.

Fethiye Karaçulha halinde kurulan üzüm suyu, sirke, pekmez ve şarap üretim tesisinde yılda 45 bin şişe üretim yapılması planlanıyor. Protokol kapsamında, Karaçulha Meyve ve Sebze Toptancı Hali içerisinde yer alan B Blok 17 numaralı taşınmaz, üretim tesisi olarak ve Yeşilüzümlü Mahallesi 499/12 parsel numaralı 17 bin 169 metrekarelik taşınmaz, üzüm bağı proje kapsamında kullanılacak.

Protokolde değerlendirmelerde bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Merdiven altı üretim belli kapasite ve litreyi aşmıştı. Bunun markalaşması gerekiyordu. Fethiye Belediyemize ait binamızı toparlamak istedik. Kurduğumuz deneme bahçesinde üzümleri deneyerek, üreteceğimiz şarapları çeşitlendirdik. 17 dönümlük bir yerde üretimimizi yapacağız. Muğla, şarap, sirke ve pekmez markasını oluşturacak. Ben kendi adıma çok mutluyum. Katkı sağlayanlara çok teşekkür ediyorum. Kooperatiflerle güvene dayalı işbirliği konusunda çok önemli noktaya geldik. Üretimin ardından sıra pazarlamaya gelecek. Artık Yeşilüzümlü şarabından başka şarap içmeyeceğiz" diye konuştu.

Karaca, “Merdiven Altı Şarap Üretimi Sona Eriyor”
Yeşilüzümlü’deki vatandaşların ürettiği ürünlere yapılan operasyonlara değinen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Şuan Fethiye'de coğrafi işaret aldığımız ürünler üzerinde yoğunlaştık. Kooperatiflerimizle birçok projemiz var. Cumhuriyetin 100'üncü yılında Üzümlü'deki problemli süreç sona erecek. Merdiven altı üretimler sona erecek. Büyükşehir belediyemize ve başkanımıza destekleri nedeniyle teşekkür ederim" diye konuştu.

"Üretime başlayacağız”
Yeşilüzümlü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erkan Arıcan, Uzun yıllardır kooperatif olarak sıkıntılar çektiklerini belirtti. Arıcan, “Belediyelerimiz sayesinde heyecanımız arttı. Üretime başlayacağız. Kendi ayaklarımız üzerinde durabileceğiz. Umudumuz arttı. Elimizden tuttuğunuz için iki belediyemize de çok teşekkür ediyoruz" dedi.