Sualtı Resim Sergisi’ni Vali Civelek açtı.

Fethiye Belediyesi ve Deniz Ticaret Odası (DTO) Fethiye Şubesi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Denizlerimiz ve Renklerimiz’ temalı 2. Sualtı Resim Çalıştayı ve Resim Sergisi gerçekleştirildi.

7 ülkeden 14 ressamın katıldığı etkinlik resim sergisiyle başladı. Muğla Valisi Esengül Civelek, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İMEAK DTO Başkanı Şaban Arıkan, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaşın katıldığı resim sergisi açılışında ilk konuşmayı DTO Başkanı Şaban Arıkan yaptı. Arıkan; “Belediyemiz ile ikincisini gerçekleştirdiğimiz su altı resim çalıştayının amacı denizlerimize dikkat çekmek, sanatçılarımızın gözü ile denizlerimizin dibinin kirliliğine dikkat çekmekti. Bu etkinlikleri gelecek yıllarda da daha fazla katılımla denizlerimize sahip çıkmak amacıyla dikkat çekeriz diye devam ettireceğiz” dedi.

Civelek, Fethiye Belediyesi ve DTO’ya teşekkür etti.

Arıkan’ın ardından Muğla Valisi Esengül Civelek, etkinlikte emeği geçen başta Fethiye Belediyesi ve DTO olmak üzere herkesi kutladı. Vali Civelek;  “Sürdürülebilir kalkınma çerçevesi içinde denizlerimizi doğamızı gelecek nesillerimize masmavi deniz ve doğal kaynaklarımızı bırakmak konusunda sorumlu bulunmaktayız. Kamu kuruluşları, üniversite, STK’larımız ve halkımız ile denizlerimizin ve doğamızın korunması için el ele önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu festival ile denizlerin dibindeki canlıların korunması için önemli katkı sağlandığına inanıyorum. Ayrıca denizin anlatılmasına farkındalık yaratılmasına önemli katkısı da olmuştur. Bu etkinliği düzenleyen Fethiye Belediyesi ve Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubemize ve katılımcılara denizlerimizin korunması yönünde gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karaca’ya teşekkür plaketi verildi.

Fethiye Belediyesi Özel Olgun Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte Muğla Valisi Esengül Civelek’e desteklerinden dolayı DTO Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan tarafından teşekkür plaketi sunuldu. Ayrıca Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya da desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Karaca’nın Atatürk portresi beğenildi.

Konuşmaların ardından 14 ressamın yağlı boya ile yaptığı 56 eseri FBKM’de sergilendi. Fethiye’nin birçok tarihi ve coğrafi güzelliklerini de kaleme alan ressamların eserleri katılımcılar tarafından ilgiyle gezildi. Belediye Başkanı Karaca ve ressamların yaptığı Atatürk portresi yağlı boya çalışması oldukça beğenildi.

Çalıştay’da ‘Mavi Dalga Projesi’ konuşuldu.
Resim Sergisi ve kokteylin ardından 2. Sualtı Resim Çalıştayı’na geçildi. Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Prof. Dr. Tuncay Kuleli yaptığı söyleşide, ‘Mavi Dalga’ projesiyle ilgili bilgiler aktardı. Kuleli; “Mavi Dalga Projesi turizm sektöründe faaliyet gösteren kişilere ve de turistlere denize ve çevreye yönelik tehditleri anlatmayı ve bu konularda farkındalığı arttırmayı amaçlamaktadır. Proje ayrıca, sektörde ve turistler arasında sürdürülebilir uygulamaların düzeyini yükseltmeyi ve daha temiz ve çekici bir turizm ürünü yaratmayı hedeflemektedir. Yerel paydaşlar arasında güçlü ilişkiler kurarak, deniz turizminin gelişimini ve geleceğe yön verecek izleme ve değerlendirme yöntemlerini uygulamaya geçirmeyi amaçlamaktadır. Fethiye ve Göcek Bölgeleri’nde gerçekleştirilmeye başlandıktan sonra, deniz turizmi faaliyetlerinin yüksek olduğu diğer benzer bölgelere de yararlanabileceği düşünülmektedir” dedi. Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman ise, denizlerin korunması için her türlü işbirliğini yapacaklarını ifade etti. Konuşmaların ardından ressamların Fethiye’de gerçekleştirdiği eserleri konu alan kısa film ilgiyle izlendi.