Karaca Talimat Verdi, 400 Bin Liralık Mezarlık Defin Gelirinden Vazgeçildi

Fethiye Belediye Meclisi tarafından Tarife Komisyonuna havale edilen 2020 mali yılı gelirleri ve harçlarına ilişkin ücret tarifeleri karara bağlandı.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın talimatıyla mezarlık hizmetlerinden elde edilen büyük bir gelir artık vatandaştan alınmayacak. Buna göre; tahta ve kefenden oluşan cenaze malzemeleri, cenaze yıkama ve araç ücreti, cenaze taşıma araç ücreti ve benzeri ücretler kaldırıldı. Ekim ayı Belediye Meclisi toplantısında karara bağlanan mezarlık ve defin ücretlerinin kaldırılması ile ilgili olarak konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Meclis üyelerine de bilgi vererek, bu gelirden vazgeçilmesinin doğru bir karar olacağını dile getirdi. Böyle bir ücretin alınmasından rahatsızlık duyduğu için ilgili birimlere talimat verdiklerini söyleyen Karaca, “Bu hizmetten belediyeye gelir sağlamak yerine, vatandaşlarımıza bu hizmeti ücretsiz yapmanın doğru olacağını hep savunduk ve uygulamaya geçtik. Arkadaşlarımız bu konu hakkında çalışmalarını gerçekleştirdiler. Meclisimiz de onay verdi. Artık Mezarlıklar Müdürlüğü’nde görevli ekiplerimiz, vatandaşlarımıza bu hizmetleri ücretsiz verecek” diye konuştu.