Karaca; “Seçilmişlerin Yaptığı Hizmette Siyaset Olmaz”

Fethiye Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısında Fethiye körfezi konuşuldu.

Ak Parti Fethiye Belediye Meclis Üyesi Turhan Kovancı, körfezin temizlenmesi noktasında bakanlığın gerekli çalışmaları yapacağını dile getirerek, “Fethiyemiz için bizim yapabileceklerimiz konusunda her zaman destek oluruz.”dedi. Ak Parti Fethiye Belediye Meclis Üyesi Turhan Kovancı Fethiye körfezinin mevcut durumunun düzeltilmesi temizlenmesi için destek vereceklerini kaydetti. Öte yandan Fethiye Belediye Meclis Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı’nın 1 Eylül Dünya Barış günü ile ilgili olarak paylaştığı metnin uygun olmadığını dile getiren Fethiye Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi Turhan Kovancı’ya Başkan Alim Karaca yanıt vererek, “Bu Meclisten vatan haini, vatnına ihanet eden çıkmaz. Benim ne kadar vatansever olduğumu herkes bilir. Geçmişimiz araştırabilirler, meclis üyemizin arkasındayım. İhanet noktasında bir şey görürsem istifa ederim görevi bırakırım. Art niyet aramayın. Birçok Ak Partili Belediye 1 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili paylaşımlarda bulundu.”dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; “Körfez ortak noktamız biz kimse ile tartışmayız kavga etmeyiz. Arıtma ile ilgili olarak kapasitesinin 150Bin M3, giren atık miktarı ise 133binM2 bunun bilinmesinde fayda var. Osman Gürün Başkanımızın paylaştığı sadece bir not şeklindeydi. Gazi Üniversitesinden 7 Prof. Dr verilerini paylaştı. Körfezin kirlenme sebeplerinden sadece bir tanesini paylaştı basın tarafından sadece o kısım kullanıldı.

1 Ekim’de ihalesinin yapılmasıyla birlikte Fethiye Arıtma tesisinin kapasitesi iki katına çıkarılacak, Ovacı Hisarönü Arıtmaya bağlanacak. Eğer arıtma ile ilgili bir sorun varsa mutlaka düzeltilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, arıtmadan çıkan su on line olarak takip ediliyor. Körfezimiz de temizlenirse Sayın Bakanımız teşekkürlerimizi ve takdirlerimizi sunarız. Çok büyük bir hizmet olur. Biz burada birbirimizi taşlamayacağız. El ele kol kola gireceğiz. Ben seçilmiş bir belediye başkanı olarak siyaset yapma şansım yok 4,5 yıl sonra halkın karşısına çıkar siyasetimizi yapacağız. Halk yetkiyi kime verirse yapacak. Dünyanın en güzel turizm yerlerinden birinde yaşıyoruz.  Seçim döneminde 125 milyona körfezi temizleyeceğiz dediğim zaman DSİ kanallarından bahsetmedim. Bakanımızın yaptığı araştırma 250milyon lira. Muski’nin daha önce yaptırdığı araştırma 125milyon liraya mal olacağıydı. Burada bir sorun var çözülmesi gerek. İl başkanı ve bakanımızın verdiği bir söz var ve onu takip ediyoruz.”şeklinde konuştu.

Körfez ile ilgili konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. Fethiye Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı. 14 madde gündemiyle toplanan mecliste, Edremit ilçesi ile kardeş şehir projesi hayata geçirilmesi, ilçede başarı ile uygulanan çalışmaların Fethiye için uyarlanması hedefleniyor. Meclis kardeş şehir projesi oy birliği kabul edildi. Öte yandan Belediye Başkanı Alim Karaca’ya Sosyal Demokrat Belediyeler Sendikası’na üye olunması için yetki verilmesi maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Bir süre önce kurulan Kent Konseyi için Fethiye Belediyesinden talep edilen büro maddesi de oy birliği ile meclisten geçti. Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi yanında Kent Konseyi’nin çalışmalarında kullanılmak üzere ofis tahsis ediliyor. Öte yandan bazı mahallelerde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait ve kullanılmayan okul binalarının sosyal tesis olarak kullanılması, tamir ve tadilatlarının yapılması için Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya yetki verilmesi maddesi de oy çokluğu ile kabul edildi. İlgili madde ile Gökben, Çamköy, Söğütlü, Faralya ve Karaağaç mahallelerinde kullanılmayan okullar Milli Eğitimden talep edilecek. Karagözler Mahallesi’nde Fethiye Belediyespor Yelken takımının kullandığı tesisin 10 yıllığına kullanım izni verilmesiyle ilgili madde oy çokluğu ile Çiftlik Mahallesinde bulunan ve Orman Genel Müdürlüğü’ne tahsisli 36bin453 alanın spor tesisi kurulmasıyla ilgili madde oy birliği ile Ölüdeniz Ovacık Mevkiinde bulunan ve bugüne kadar Fethiye Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılarak kullanılan Ölüdeniz Spor tesisinin 10 yıllığına devri oy çokluğu, Cumhuriyet Mahallesi 95 sokağın Cumhuriyet Sokak olarak değiştirilmesi komisyona havale edildi. Çamköy ve Esenköy Mahallelerinde 22/A için önerilen bilirkişilerin kabul edilmesi oy birliği, Fethiye Belediyesi’ne ait Limited şirketin Anonim Şirkete dönüştürülmesi oy çokluğu Değirmenbaşı mevkiinde bulunan okullar bölgesinin isimlendirilmesi ilgili komisyona havale ve Fethiye Belediyesi bünyesindeki kanal açma aracının Fethiye’de kullanılması şartıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devri oy birliği ile kabul edildi.