‘Benim Kentim Benim Geleceğim’ çalıştayına yoğun katılım

Fethiye Belediyesi, Kent Konseyi ve Yerel İzleme Araştırma Derneği (YERELİZ) işbirliğinde düzenlenen “Benim Kentim Benim Geleceğim” konulu stratejik plan dış paydaş çalıştayı Fethiye Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Fethiye’nin 5 yıllık stratejik planının hazırlanması amacıyla Fethiye Belediyesi ve Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde yapılan “Anlat Fethiye” konulu çalıştaya Fethiye’deki oda başkanları, STK başkan ve üyeleri ile siyasi parti başkan ve temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Yerel İzleme Araştırma Derneği kurucularından İkbal Polat ve Evren Barış Yavuz’un konuşmacı olarak katıldığı, “Benim Kentim Benim Geleceğim” konulu dış paydaş çalıştayında “Fethiye olarak neredeyiz?”, “Nereye ulaşmak istiyoruz”, “Ulaşmak istediğimiz yere nasıl gideriz?” ve “Başarıyı nasıl sürdürebiliriz?” konularında atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Fethiye Belediye Meclis Üyesi Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı, bir konuşma yaparak, çalıştayın amacı ve hedefi konusunda bilgi aktardı. Daha sonra Yerel İzleme Araştırma Derneği kurucularından İkbal Polat, Fethiye için hazırlanması gereken 5 yıllık stratejik planın önemi ve çalıştayın çalışma prensibi hakkında bilgiler verdi. Verilen bilgilerin ardından dış paydaş üyeleri, gruplara ayrılarak, Fethiye’de uygulanması istenilen 3 temel proje için yoğun bir çalışma temposuna girdiler. Katılımcılar kentsel gelişim, toplumsal gelişim, kırsal gelişim, turizm – sanat – kültür, afet ve çevre yönetimi konularında, 5 farklı odak grupta çalışarak, kararları ortaklaştıracak.