Yayla yürüyüşüne, muhteşem kortej!

Fethiye Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde,16. Göcek – Gürsu – Pırnaz Yayla Yürüyüşü, muhteşem kortej yürüyüşü ve Ali Tunç konseriyle başladı. Kortej başlangıcından sonuna kadar Başkan Alim Karaca’ya ilgi yoğun oldu.

Kortej yürüyüşüne Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Muğla eski Milletvekili Nurettin Demir, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, protokol üyeleri, Yörük Dernekleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

‘Batı Torosların en büyük yayla göçü’ olarak bilinen 16. Göcek – Gürsu – Pırnaz Yayla Yürüyüşü, Göcek Kültür Merkezi önündeki kortej yürüyüşüyle başladı. Göcek sokaklarında turistlerin ilgiyle izlediği kortej yürüyüşüne Fethiye Belediye Bandosu’nun marşları ve Yörüklerin muhteşem oyunları damga vurdu.

Başkan Karaca, “Hizmet etmekte kararlıyım”

Göcek Meydanı’nı dolduran halka seslenen Başkan Karaca, “Biz gerçekten özümüze yönelik bu tür etkinliklerin sadece Göcek’te değil, ülkemizin birçok şehrinde yaygınlaştırılmasından yanayız. Fethiye’nin her kesiminde kültürel etkinliklere önem veriyor ve Fethiye’mizi kültür ve sanatın başkenti yapacağımızı planlıyoruz. İki buçuk ay boyunca FBKM’de ve mahallelerimizde birçok etkinlik düzenliyoruz. Bütün etkinliklere bütçemiz yettiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ben bu bölgede hizmet etmekte kararlıyım. Sizlerle birlikte bize sunmuş olduğumuz projeleri hep beraber hayata geçirmek istiyorum. Sizler var olduğunuz sürece bizler de varız. Muğla Büyükşehir ve Ankara ile iyi ilişkiler içerisinde güzel hizmetler yapacağız. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Muğla eski Milletvekili Nurettin Demir ise, Fethiye Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne, desteklerinden dolayı teşekkür ederek, tüm vatandaşların yürüyüşe katılmasını rica etti. Konser alanına gelen ünlü sanatçı Sümer Özgü ise, böylesine önemli bir etkinlikle ilgili belgesel çekimi için burada olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından sanatçı Ali Tunç, muhteşem performansı ile Göcek halkını coşturdu.