Kabotaj Bayramı törenle kutlandı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Beşkaza Meydanı’nda tören düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Fethiye Liman Başkanlığı ve ilgili STK’lar Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanımız Alim Karaca, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Liman Başkanı Cihan Duman ve birçok STK, Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından tekneyle açılarak, Şövalye Adası açıklarına, görevi başında şehit düşen deniz şehitleri anısına çelenk bıraktı.

Belediye Başkanımız Alim Karaca, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Fethiye’mizin turizm bölgesi olması dolayısıyla, denizden ekmek yiyen birçok vatandaşımız var. Bugün Kaymakamımız Muzaffer Şahiner, Liman Başkanımız Cihan Duman ve Deniz Ticaret Odası Başkanımız Şaban Arıkan’ın öncülüğünde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926 yılında bizlere bahşettiği Kabotaj Bayramını hep birlikte kutluyoruz. Denizlerimizin sorunları ile ilgili, ilgili kurumlarla istişare halinde çalışıyoruz. Tekrar turizmin merkezi olan güzel Fethiye’mizde yaşayan bütün denizcilerimizin Kabotaj Bayramını kutluyorum.”

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri, Fethiye Belediyesi Çay Bahçesi önünde saat 18.00’de başlayacak olan çeşitli etkinliklerle devam edecek.