Dünya Çevre Haftası etkinlikleri başladı. 30 Mayıs 2019 Perşembe

Dünya Çevre Haftası dolayısıyla Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve ilgili STK'lar Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Törende 2018-2019 eğitim öğretim yılında atık pil toplayan ve dereceye giren okullara sertifika ile hediyeler takdim edildi.

Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk koyma törenine Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli, Ak Parti İlçe Başkanı Bekir Eser, FethiyeTicaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Erozyonla Mücadele Derneği Başkanı Okyay Tirli, ilgili kurumlar, STK'lar ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

"Hedefimiz tabiatın gösterdiği yoldan gitmek."

Törende konuşan Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, Belediyemizin gerçekleştirdiği çalışmalardaki hedefimiz tabiatın gösterdiği yoldan gitmek yani onu tahrip etmeden, onunla uyum içinde yaşamayı başarabilmek ve insanlarımızın tesirlerinin olumlu yönde olmasını sağlamaya çalışmaktır. Ancak Çevresel Kirlenmenin önüne geçebilmek sadece bir kurum ya da kuruluşun tek başına yapabileceği ya da başarabileceği bir durum değildir.  Birlik ve beraberlik içinde belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin, odaların, işletmecilerin, derneklerin, vatandaşların yani o bölgede yaşayan herkesin tek bir yürek olması ve ortak amaç taşımaları ile elde edilebilir” diye konuştu.

"195.000 adet kalem pil okullarımız tarafından toplandı."

Çevre Mühendisi Selver Hatice Kabak konuşmasını şu şekilde sürdürdü, "Fethiye’den toplam 3509 Kg atık pil toplayan tüm okullarımıza ve minik ama kocaman yürekli çocuklarımıza ve öğretmenlerimize sorumluluk bilinçleri için teşekkür ediyorum. Bir kalem pilin 18 gr olduğu bilindiğine göre toplanan miktar 195.000 adet kalem pilin okullarımız tarafından toplandığını göstermektedir. Diğer yandan bir atık pilin 4 m2 toprak alanı kirlettiği düşünüldüğünde 780.000 m2 toprak alanın atık piller tarafından kirletilmesinin önüne yine Fethiye’deki okullarımız tarafından geçilmiştir. Yani zihnimizde canlanması açısından Fethiye ilçemizin yaklaşık yüzölçümü olarak 3’te 1’ini öğrencilerimiz korumuştur.

Erozyonla Mücadele Derneği Başkanı Okyay Tirli ise yaptığı konuşmada, Fetiye’de bulunan yat çekek yerinin taşınması, derelerin ıslahı ve körfezin temizlenmesi ile ilgili, bakanlıkların devreye girip Fethiye için önem arz eden bu konuların çözüme kavuşmasını istedi.

Hediyeler takdim edildi.

Konuşmanın ardından atık pil yarışmasında dereceye giren okullara hediyeler takdim edildi. Yarışmada Fethiye Gazi Ortaokulu 950 kg. atık pil toplayarak birinci, Silkar Ortaokulu 530 kg. toplayarak ikinci, Vali Recai İlkokulu 440 kg. toplayarak üçüncü, Menteşeoğlu Şehit Orçun Munyas İlkokulu 354 kg. toplayarak dördüncü ve Kaymakam Mustafa Karslıoğlu İlkokulu ise 308 kg. atık pil toplayarak beşinci olmuştur. Dereceye giren okullara plaket verilerek, basketbol, voleybol, futbol topları, raket, fidan ve çeşitli elektronik eşyalar hediye edildi.

Alim KARACA

17.06.2019

2018 Faaliyet Raporu 2019 Performans Programı
  2017 Faaliyet Raporu 2018 Performans Programı Meclis Kararları Fethiye Kaymakamlığı