Fethiye Belediyesi, Çenger Sosyal Tesisi hizmete açıldı. 26 Şubat 2019 Salı

Fethiye Belediyesi, köy ve beldelerde yapımını tamamladığı sosyal tesis projelerinin açılışlarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Çenger’de 2 bin 400 metrekare alanda yapılan sosyal tesisin açılışını Fethiye Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı, bölge halkıyla birlikte gerçekleştirdi. Başkan Saatcı, “Görev yerimiz değişiyor olabilir ama hizmetlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Taşımalı eğitime geçilmesinden dolayı atıl durumda yıllardır bekletilen, yıkılmaya yüz tutmuş Çenger ilkokulu binası, Çenger halkının talebi, Fethiye Belediyesi’nin girişimleriyle, bölgenin eksiği olan sosyal tesis olarak yapılarak, halkın hizmetine sunuldu.

Bölge halkına hizmet verecek.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış programında, bölge halkı tarafından sosyal tesisin yapılmasından dolayı tesis içerisinde yemek verildi. Fethiye Belediyesi Fen İşleri Makine Mühendisi İsmail Saraç, Çenger Sosyal Tesisi hakkında bilgiler aktardı. 2 bin 400 m² alan içerisine 85 metrekare bina yaptıklarını ifade eden Saraç, “İçerisinde engelli bireylerin de rahatlıkla kullanabileceği lavabolar, mutfak, gelin damat odaları var. Aynı zamanda 255 metrekare alanda çok amaçlı üstü kapalı salonumuz Çenger ve bölge halkına hizmet verecek” dedi.

“Köy enstitüleri önemli bir değerdi”

Başkan Behçet Saatcı’ya sosyal tesisin Çenger’e kazandırılmasından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çenger Muhtarı Adem Deveci, “Köyümüzde böyle bir ihtiyaç vardı. Sağ olsun Behçet başkan tüm sorunlarımızı çözdüğü gibi sosyal tesisimizi de yaparak köyümüze kazandırdı” dedi.  Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Başkan Saatcı ise, taşımalı eğitimden dolayı köy ilkokullarının yıkılmaya yüz tutmuş halinden bahsetti. Başkan Saatcı, “Yıkılmaya yüz tutmuş köy okullarını görünce hüzünleniyorum. Köylerimizde aslında belli bir saç ayağı oluşturulmuştu. Köy enstitülerimiz gerçekten ülkemizin kalkınması için önemli bir değerdi” diye konuştu.

“Devlette devamlılık esastır”

“Yıkılmaya yüz tutmuş köy okullarının, köy halkına sosyal amaçlı hizmet vermesini hep düşünüyorduk” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Saatcı, “Çalışma arkadaşlarıma ve Milli Eğitim Müdürlüğü’müze teşekkür ediyorum. Çenger bizim için hep özel. Devlette devamlılık esastır. Bizden sonra gelecek arkadaşlar bizden aldığı bayrağı inşallah daha da yukarıya taşır. Bu vesile ile buraya gelen gelemeyen tüm Çenger halkına ve muhtarlığımıza teşekkür ediyorum ” dedi.

Alim KARACA

26.05.2019