Türkiye’nin en başarılı belediye parkı ödülü Fethiye’nin 16 Şubat 2019 Cumartesi

İstanbul’da Tureks Uluslararası Fuarcılık Şirketi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘Shining Star Awards 2019’ eğlence ve rekreasyon ödül töreninde, ‘en başarılı belediye parkı’ ödülü, Fethiye Belediyesi tarafından yaptırılan ve bölgenin en büyük rekreasyon alanı olan Şehit Fethibey Parkı’na verildi. Ödülü, Fethiye Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı aldı.

Eğlence, rekreasyon alanları sektöründe Türkiye’nin ilk ve tek yarışması ‘Shining Star Awards 2019 töreni, Florya’daki Crowne Plaza Otel’de gerçekleşti. Bu yılki teması ‘mutlu şehirler’ olarak belirlenen yarışmada 16 kategoride 20 kuruluşa ödül verildi. Türkiye’nin önde gelen rekreasyon uzmanlarından oluşan jüri, Türkiye’nin ‘en başarılı belediye parkı’ ödülüne Fethiye Belediyesi tarafından geçen temmuz ayında yapımı tamamlanan Şehit Fethibey Parkı layık görüldü.

Başkan Saatcı, “Hem TOKİ, hem de Büyükşehir’e rağmen eserimizi Fethiye’ye kazandırdık”

Törene katılan Fethiye Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı ödülü, Rekreasyon Uzmanı Doç. Dr. Bülent Gürbüz’ün elinden aldı. Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Durmuş Sazcı ve Fethiye Belediyesi Peyzaj Mimarı Ozan Özer’i de sahneye davet eden Başkan Saatcı, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Şehit Fethi Bey Parkı’nın yapımına hukuki zaferlerin ardından başladıklarını kaydeden Başkan Saatcı, “Bu arazi 68 bin metrekarelik bir alandır. 2006 yılında TOKİ (Toplu Konut İdaresi) buraya toplu konut yapmak için müracaat etti. Hala Türkiye’de hakimler var! Biz buranın müracaatlarını mahkemeye götürdük. Danıştay’dan döndü. İşin kötüsü, malum büyükşehir yasasından sonra büyükşehir belediyesi buraya göz koydu. Hem ihalenin iptali için hem de yerin tahsisinin iptali için bizi mahkemeye verdi. Ancak çok şükür, Ankara’da hala hakimler olduğu için bu alan bizim lehimize geriye döndü. Biz de bu eseri Fethiye’ye kazandırdık. Çok güzel bir eser ortaya çıktı. Bunu İstanbul’dan gören jüri üyelerine teşekkür ediyorum. Herkese saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Saatcı, Nilüfer Belediye Başkanı, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile sohbet etti.

Yarışma hakkında bilgi veren Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan sektörün gelişimi için bu yarışmanın önemine dikkat çekerek, “Fuarlar, büyük ölçüde ticari platformlar olsa da sosyal sorumluluk değerleri taşımalıdır inancındayız. Bu bakış açımızla eğlence ve rekreasyon olgusunun toplumsal yaşam kalitesinin artması, sağlıklı nesillerin yetişmesi amaçlarına hizmet etmesine gerektiğine inanıyor ve bu konuda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Büyükerşen’in ardından Başkan Saatcı ödülü aldı.

Üniversitelere özel kategorinin de bulunduğu yarışma ‘Mutlu Şehirler’ kurmanın önemini ortaya koydu. Rekreasyon, Spor Bilimleri, İletişim, Peyzaj Mimarları, Mimarlık, Şehir Planlamacıları Bölümlerini kapsayan yarışma farklı disiplinler arası koordinasyonu sağlayarak üniversiteleri, üreticiler, yatırımcılar, belediyeleri ve hizmet alıcıları bir araya getirdi. Fethiye Belediyesi’nin bölgenin en büyük rekreasyon alanı olan Şehit Fethi Bey Parkı ile almış olduğu en başarılı belediye parkı ödülünü, 2015 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı ile kazanmıştı.

Alim KARACA

24.04.2019