Üstadlar Konserle Anıldı. 04 Şubat 2019 Pazartesi

Başkan Saatcı, “Ölümsüzlük böyle bir şeydir.”

Belediyemiz, aramızdan ayrılan efsanevi iki üstad Barış Manço ve Cem Karaca için anma konseri düzenledi. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma konserinde İlker Babaoğlu, Sabri Dereli ve Aynen Band, The Bluestone Band, White Noise grupları üstadların eserlerini seslendirdiler.

Konser sonrasında sanatçılara teşekkür plaketi vermek için sahneye çıkan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Her zaman diyorum, Fethiye kendi kendine yeten bir ilçe. Baş başa verdiğimiz zaman yapamayacağımız, çözemeyeceğimiz hiçbir şey yok. Cem Karaca’yı ve Barış Manço’yu özlem ve minnetle anıyorum. İkisi de bizim delikanlılık zamanlarımızın çok özel insanlarıdır. Biz Barış Manço’yu bıyıklarından ve taktığı takılardan dolayı biraz daha yakın bulurduk kendimize. Solcu arkadaşlar da parka vs. den dolayı Cem Karaca’yı daha yakın bulurlardı. Ama biz şimdi ikisini bir araya getirdik. İşin aslan payı sahnede performans gösteren bu kardeşlerimindir. Kardeşlerim bizden hiçbir şey talep etmediler. Hani bir sözümüz var ya “Herkesin Fethiye için yapabileceği bir şey vardır” diye… Onlar bu akşam yapacaklarını yaptılar. Tabi ki can bedenden gidecek. Ölen bedendir, can ölmez.” dedi.

Barış Manço ve Cem Karaca’nın şarkılarıyla hala hayatımızda var olduğunu vurgulayan Başkan Saatcı, “Ölümsüzlük böyle bir şeydir. Üstadların arkasından şarkılar söyleniyorsa, marşlar dillerden dillere dolaşıyorsa, hala çocuklar bu şarkılarla büyüyorsa ölümsüzlük bu demektir. Tekrar teşekkür ediyorum, her zaman iyi günlerde buluşmak dileğiyle…” ifadelerini kullandı.

19.02.2019

2012 Faaliyet Raporu 2015-2019 Stratejik Plan   CİMER