Başkan Saatcı, salı pazarında alışveriş yaptı, halkla sohbet etti. 29 Ocak 2019 Salı

Fethiye Belediyesi’nin yıllardır poşet kullanımını azaltılmasıyla ilgili gerçekleştirdiği çevresel faaliyetlerle bir yenisini daha ekleyerek; unutulmaya yüz tutmuş hasır sepetleri, Salı Pazarı’nda halka ücretsiz dağıttı. Dağıtıma katılan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, her zaman olduğu gibi tek başına Salı Pazarı’nda evine alışveriş yaptı.

Dağıtımlara vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Dağıtımlarda vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Saatcı, “Bu sepetler unutulmuştu. Bu konuda devletin almış olduğu poşetle ilgili kararı canı gönülden destekliyoruz. Çok doğru bir karar. Benim yaşımdakiler çok iyi bilir ki, her evde bir pazar sepeti vardı. Hatta rahmetli Mehmet Akif’in yazdığı küfeyle ilgili çok da güzel bir şiir vardır. Adını hatırlamıyorum ama benden büyükler çok iyi bilir şimdiki balık pazarının olduğu pazaryerinde ayağı topal bir amcamız vardı. Zengin insanların almış olduğu malzemeleri sepete doldurarak evlerine kadar götürürdü. Rahmetli Turgut Özal’ı da burada anıyorum. Çok iyi biliyorum ki, 1984’ten sonra özellikle Günlükbaşı’nda bu işi yapan arkadaşlarımızın bile kafasına ihracat fikrini sokmuştur. Biz de bunun üzerine unutulmaya yüz tutan bu meslek talep olduğu takdirde devam edecektir diye düşündük. Bu işi yapan arkadaşlarım da arzu ederse pazarda onlara bir yer göstereceğim. Gelip yapmış oldukları sepetleri sizlerin hizmetine sunacaklar. Biz Fethiye Belediyesi olarak bugün ustaların yapmış oldukları sepetleri sizlere yettiği kadar vereceğiz. Pazarınız ve alışverişiniz bereketli olsun. Allah ağzımızın tadını bozmasın. Bu sepetlerle güzel güzel alışverişlerinizi yapın, evinizde de onları tatlı tatlı yiyin inşallah” dedi.

Başkan Saatcı, dağıtımın ardından her zaman olduğu gibi Salı Pazarı’nda tek başına alışveriş yaptı. Başkan Saatcı’yı gören vatandaşlar Başkan ile fotoğraf çekinirken, aynı zamanda bol bol sohbet ettiler.

Alim KARACA

24.04.2019