Başkan Saatcı’ya Koru’ya bırakılan köpeklerle ilgili teşekkür ziyareti 31 Aralık 2018 Pazartesi

Geçtiğimiz günlerde Seydikemer’den Fethiye’nin Yayla Koruköyü Mahallesi’ne ıssız bir bölgeye bırakılarak, ölüme terk edilen köpeklerle ilgili Üzümlü Hayvan Bakım Derneği (ACU) sözcüsü Zeynep Ebru Aksoy, Başkan Behçet Saatcı’ya Fethiye Belediyesi’nin konuyla ilgili hassasiyeti ve köpeklerin korunmaya alınmasına verdiği katkılardan dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

Seydikemer’den gelen 2 kamyon dolusu köpek, Koruköy Mahallesi’ne bırakılmış, -5 derece soğukta köpekler ölüme terk edilmişti. Üzümlü Hayvan Bakım Derneği, konuyla ilgili Fethiye Belediyesi ve HAYED ile işbirliği yaparak, köpeklerin Yayla Koru’dan bir an önce korunmaya alınması ve kısırlaştırılması için çalışma başlatmıştı.

Konuyla ilgili Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya ziyarette bulunan Üzümlü Hayvan Bakım Derneği sözcüsü Zeynep Ebru Aksoy, Fethiye Belediyesi’nin kendi bölgesindeki köpekleri kısırlaştırmak için yoğun gayret içerisinde olduğunu vurgulayarak, “Başka belediyeler 5199 sayılı Hayvan Koruma Kanunu gereğince bölgelerindeki sahipsiz köpeklerin kısırlaştırılması ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmedikleri gibi, kışın ayazında adeta donarak ölmeleri için yerleşim olmayan Yayla Koru Köyü merkezine köpeklerimizi atıyorlar.  Fethiye Belediyesi konuyla ilgili köpeklerin korunması için hemen o gün çalışma başlattı. Ben, başkanımızın nezdinde, Belediye Hayvan Bakım Merkezi veterinerleri ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Saatcı, “Köpekleri Yayla Koru’ya bırakmanın tutulacak bir yeri yok”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “Dünyayı beraber paylaştığımız canlılara, ama şahıs olarak ama kurum olarak şefkatli ve merhametli davranmak zorundayız. Kış günü hayvanlara ekmek, yemek vermek varken onları bir kamyonun kasasına doldurup da Yayla Koru'ya bırakmanın tutulacak bir yeri yok. Ancak Ebru Hanım'ın da ifade ettiği gibi Fethiye'deki Sivil Toplum Örgütleri, Üzümlü ve resmi kurum olarak biz, hayvanlarımızın en az zararla bu işten sıyrılmasıyla ilgili gerekli çabayı hep birlikte gösterdik. Bu anlamda Üzümlü Hayvan Dostları Derneği'ne, HAYED'e, Belediyemizin ekiplerine, zabıta arkadaşlarıma ve muhtarlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İnşallah 2019 başka temennilerin dışında hayvan konusunda da ülkemizin daha hassas olduğu, onların da can taşıdığı gerçeğini unutmayarak, dünyayı beraber paylaştığımız canlılar olduğunu hatırladığımız bir yıl olur.  Ülkemizde Hayvan Hakları konusunun belli bir noktaya gelmesi bizi ziyadesiyle sevindirir” diye konuştu.

Alim KARACA

16.07.2019

2018 Faaliyet Raporu 2019 Performans Programı
  2017 Faaliyet Raporu 2018 Performans Programı Meclis Kararları Fethiye Kaymakamlığı