Üzümlü Düğün Salonu ve Sosyal Tesisi çalışmaları başladı. 26 Aralık 2018 Çarşamba

Fethiye Belediyesi, Yeşilüzümlü Düğün Salonu ve Sosyal Tesisi projesinde çalışmalara başladı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Üzümlü’de çalışmaları yerinde incelerken, atıl durumdaki kullanılmayan düğün salonunun yıkım işlemi yapıldı.

Fethiye Belediyesi tarafından yapılan Üzümlü Düğün Salonu ve Sosyal Tesisi’nin projesi bölgeye özgü mimari yapısıyla gerçekleştirilecek. Belediye ekipleri atıl durumdaki binada yıkım işlemlerini tamamlarken, Başkan Saatcı beraberinde Üzümlü Muhtarı Erkan Arıcan, Fen İşleri Müdürü Tahir Başaran ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Düğün Salonu ve Sosyal Tesis projesiyle ilgili Fen İşleri Müdürü Başaran’dan bilgiler alan Başkan Saatcı, çalışmayla ilgili gördüğü eksiklikler ve halkın istediği talepler doğrultusunda ekiplere talimatlar verdi.

Üzümlü Düğün Salonu ve Sosyal Tesisi’nde neler olacak?

Fethiye Belediyesi’nin ince eleyip sık dokuyarak gerçekleştirdiği projelerden birisi olan Üzümlü Düğün Salonu ve Sosyal Tesisi’nde orta alanında meydan olacak şekilde etrafında ise 4 farklı mimari dokusuyla Üzümlü’nün evlerini benzeyen yapılar yer alacak. Ana binada salon ve servis çıkışı, atölye binası, idari bina ve üzümlü halkının ürettiği ürünlerin satışını gerçekleştirebileceği bir mağaza olacak. Proje içerisinde damat ve gelin odaları, mutfak, sandalye ve masaların koyulacağı alanlara kadar tüm teferruatlar düşünüldü. Projenin kısa bir süre içerisinde bitmesi bekleniyor.

Alim KARACA

24.04.2019