Modern parklar Perşembe günü hizmete açılıyor. 25 Aralık 2018 Salı

Fethiye Belediyesi tarafından sil baştan yenilenen Akarca ve Cami Mahallesi Parkları, Perşembe Günü hizmete açılıyor. Cami Mahallesi Parkı açılış saati 15.00, Akarca Parkı’nın ise 15.30 olarak belirlenirken, açılışları Başkan Behçet Saatcı vatandaşlarla birlikte yapacak.

Tamamen değişen Akarca Parkı 3 bin 744 m²’lik alanda yeniden inşa edildi. Parkın içerisindeki ve dışındaki tüm ağaçlar koruma altına alınarak, parkın projesi ağaçların konumuna göre çizildi. Parkın içerisinde üstü kapalı 946 m² basketbol sahası, çocuk oyun alanı,  dış mekan spor aletleri, oturma alanları, ahşap girişler yer alıyor. Cami Mahallesi Parkı ise, yine Akarca Mahallesi’nde olduğu gibi günümüz şartlarında modernize edilerek yapıldı. Bin 932 m²’lik alan içerisinde yapılan Cami Mahallesi Parkı içerisinde, üstü kapalı basketbol sahası, çocuk oyun alanı, dış mekan spor aletleri, oturma alanları, ahşap girişler yer alıyor.

Foça ve Çamköy’e de modern parklar!
Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, tüm mahallelerin park ve yeşil alanlarındaki eksiklerini giderirken, Foça’da atıl durumda olan park alanını tamamen yeniledi. Çamköy’de ise tamamen yeni bir park yaparak hizmete açtı. Foça’da bin 289 m², Çamköy’de ise bin 500 m²’lik yeşil alan içerisine yapılan parklarda, çocuk oyun alanı, dış mekan spor aletleri yer aldı.

Fethiye Belediyesi 4 farklı parkta 932 farklı bitki dikerken, bin 275 m² çocuk oyun alanı yaptı. Parklarda bulunan ağaçları ise koruyarak, ağaçlara göre projeleri belirledi.

Alim KARACA

24.04.2019