Cahit Beğenç anıldı. 20 Aralık 2018 Perşembe

Fethiye'nin yetiştirdiği en önemli sosyologlardan biri olan, Türk Dil Kurumu ödüllü, basın şeref kartı sahibi Gazeteci Yazar Cahit Beğenç 24. ölüm yıldönümünde İncirköy'deki mezarı başında anıldı. Çiftlik Ali Rıza Köse İlköğretim okulunda öğrencilere Cahit Beğenç ile ilgili bilgiler verildi ve kitapları dağıtıldı.

İncirköy Mezarlığı'nda düzenlenen anma programına Cahit Beğenç'in eşi Melahat Beğenç, Fethiyeli yazarlar, Fethiye Belediyesi yetkilileri ve Beğenç'in akrabaları katıldı. Fethiye Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Hakan Yurtseven tarafından Cahit Beğenç’in mezarına çiçek koyuldu. Mezarı başında edilen duaların ardından Çiftlik Ali Rıza Köse İlköğretim Okulu'na geçilerek, öğrencilere Cahit Beğenç hakkında bilgiler verildi.

Cahit Beğenç'in mezarına çiçek koyduktan sonra açıklama yapan Fethiye Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Hakan Yurtseven, "Cahit Beğenç amcamızla ilk tanışmamız 1993 yılında Başkanımız Behçet Saatcı sayesinde oldu. İlk kitabıyla o zaman tanıştım. O dönemlerde Ezop'tan Masallar diye bir kitap furyası vardı. Cahit Beğenç amcamızın kitabını Başkanımız hediye ettiğinde ben neden bölgemizde yetişen bu önemli yazarın kitabını okumamışım diye düşündüm. Başkanımız da her zaman kültür-sanatla iç içe olan insanlarımıza hep sahip çıkmıştır. Biz de onun yolundan elimizden geldiğince devam etmeye çalışıyoruz. Burada her kesimden kardeşlerimizle bir ortak noktada, Cahit Beğenç sayesinde buluştuk. İnşallah gelecek nesillerimiz de bu değerlere sahip çıkarlar" diye konuştu.

Alim KARACA

24.04.2019