Belediyemizin ücretsiz bez çanta dağıtımına ilgi yoğun oldu 14 Aralık 2018 Cuma

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri; Cuma Pazarı girişinde uzun ömürlü, tekrar kullanım özellikli ve doğa dostu bez çantaları ücretsiz vatandaşa dağıttı.

Bez çanta dağıtımında konuşan Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak; “Yıllar önce başlattığımız ve zaman zaman gerçekleştirdiğimiz bez torba dağıtımı etkinliğimizi bugün Cuma pazarında da gerçekleştirdik. Doğayı korumak, poşet kullanımını azaltmak ve doğayla barışık insanlar olarak hareket edebilmek amacıyla bez torba kullanımının bir alışkanlık haline gelmesi için çalışıyoruz. Çeşitli vurguların yapıldığı bez torba tasarımlarımızda gerek denizlerin korunması temalı, gerek doğayı korumak adına sloganların kullanıldığı gerekse geri dönüşüm sembollerinin olduğu çantalar vatandaşlarımıza dağıtılmaya devam ediliyor. Yeni yasayla 2019 yılı Ocak ayından itibaren marketlerde en az 25 Kuruş’tan satılacak olan poşetlerin kullanımını azaltmak hedeflense de insanlar çöplerini koymak için yine naylon poşetleri tercih edecekler, ya market çıkışında satın alacaklar ya da özellikle çöp poşeti almak zorunda kalacaklar. Bu poşetler alınmak durumunda kalındığında doğada çözünebilen biyobozunur dediğimiz poşetlerin kullanımına özen gösterilmeli ki hedeflenen noktaya gelinebilsin. Bizlerin üzerine düşen görev de Fethiye’de yaşayan insanlar olarak filelerimizi, bez çantalarımızı yanımızda taşımak ve poşet kullanmamız gerekiyorsa da biyobozunur poşetleri kullanmayı tercih etmek olacaktır.” dedi.

Alim KARACA

24.04.2019