İki sokak köpeği zehirlenerek öldürüldü. 04 Aralık 2018 Salı

Foça Mahallesi'nde iki sokak köpeği kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zehirlenerek öldürüldü. Öldürülen köpekler sabah saatlerinde olay yerinden alınarak kliniğe götürüldü. Yapılan müdahalelerin ardından öldüğü belirlenen köpekler hayvan mezarlığına gömüldü.

İki sokak köpeğinin zehirlenerek öldürüldüğü haberini alan hayvan severler sosyal medya üzerinden örgütlenerek, Foça Mahallesi'nde toplandı. Zehirleyen kişi veya kişileri protesto eden hayvan severler, ellerinde "Sevmiyor olman öldürmeni gerektirmez", "Katilimi bulun", "Hayvanlara eziyete hayır", "Doğanın dengesi hayvanlarla korunur" yazılı pankartlarla köpeklerin ölü bulunduğu alana karanfil bıraktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan HAYED başkanı Gökçen Gökmen Bayram,"Maalesef çok üzücü bir olay üzerine burada toplanmış bulunuyoruz. İki sokak canımız dün sabah zehirlenmek suretiyle buradan alındı. Söylenecek bir söz yok. Bu olayı yapanlar için Fethiye Belediyesi konu hakkındaki suç duyurusunu savcılığa resmi olarak yapmıştır. Biz de HAYED olarak her türlü desteği vereceğiz. Burada yaşayan diğer sokak hayvanları için, desteğimizi göstermemiz ve bir arada olmamız gerekiyor. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim" diyerek olayla ilgili üzüntüsünü gözyaşları içinde dile getirdi.

13.12.2018