Hayatı Paylaşmaya Engel Yok... 03 Aralık 2018 Pazartesi

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Fethiye Belediyesi Engelsiz Masası, dernekler, eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin işbirliğiyle farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Ardından da Belediye Kültür Merkezi’nde tiyatro, dans gösterileri, müzik dinletisi ve disleksi rahatsızlığı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık yaratmak amacıyla Özgecan Anıtı önünden Beşkaza Meydanı’na yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Kaymakam Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Sivil Toplum Kuruluşları, Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezleri katıldı. Yürüyüşün ardından Belediye Kültür Merkezi’nde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Saygı duruşu ve işaret diliyle İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende, tiyatro, dans gösterileri, müzik dinletisi ve disleksi rahatsızlığı hakkında bilgilendirme yapıldı. Başaran Özel Eğitim Merkezi ve Etkinliklere gönüllü olarak katılan Dalaman Bahçe Şehir Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu Müzik grubu ise ‘masmavi bir gezegen’ şarkısını işaret diliyle sundu. Fethiye Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği üyeleri olan Kader Koca ve Ali Akbey’in yaptıkları harmandalı oyunu ise büyük alkış aldı. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatro ekibi ise “işittin mi” adlı tiyatroyu oynadılar. Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından farkındalık yaratmak için kurulan ‘Empati Parkuru’ ise gün boyu vatandaşlar tarafından ziyaret edildi.

13.12.2018