Şehit Fethi Bey Parkı’na ‘Jüri Özel’ ödülü 23 Kasım 2018 Cuma

Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından yapılan 4’üncü Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda 83 proje yarıştı. Fethiye Belediyesi tarafından yapılan bölgenin en büyük parkı olan Şehit Fethi Bey Parkı, Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Durmuş Sazcı aldı.

83 proje yarıştı.

Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Jüri Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Hacer Mutlu Danacı da, yerel yönetim anlayışının geliştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmaya 24 belediyenin 83 proje ile katıldığını söyledi. Konuşmaların ardından AKBB ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yarışmanın jüri üyelerine teşekkür belgesi vermesinin ardından dereceye giren belediyelerin ödülleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından Mimar Sinan Kongre Merkezi’nin fuaye alanında ‘Belediyecilik Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Siyasetten uzak değerlendirmeler
Bu yarışmada en önemli handikabın bu işe siyasetin bulaşmaması olduğunu belirten Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, “Siyasi muhazaların ötesinde bir değerlendirme yapabilecek mekanizmanın burada kurulmasıydı. AKBB bu anlamda aldığı kararlar ile de çok önemli bir mekanizma ortaya koydu. Bir yandan teorisyenler, bir yandan da pratisyenler ile farklı bir mekanizmayı hayata geçirerek olabildiğince siyasi muhazalardan, değerlendirmelerden uzak bir ödül programını  düzenlemiş olduk.  Bu anlamda; AKBB meclisine ve meclis üyesi arkadaşlarıma, objektif kriterler anlayışında değerleme yapan jüri heyetine teşekkür ederim” dedi.

13.12.2018