Başkan Saatcı, Yunanistan heyetini yemekte ağırladı. 08 Ekim 2018 Pazartesi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Yunanistan’dan Fethiye’ye gelen heyeti akşam yemeğinde misafir etti. Kayaköy’den mübadele döneminde Yunanistan’a gitmek zorunda kalan hemşehrilerimizin de katıldığı yemekte Atina'ya yaklaşık 4 kilometre mesafedeki, Egaleo kentinin Belediye Başkanı Birmpas Dimitrios de yer aldı.

Yemeğe Başkan Saatcı ve eşi Nesrin Saatcı, Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, Belediye Meclis Üyelerinden Nurkaya Gündoğdu, Onat Akdu, Funda Gürol, FETAV Başkanı Dilek Dinçer, Kayaköy Muhtarı Metin Ekiz ve Yunanistan heyeti katılım sağladı.

Yemek esnasında Fethiye Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü’nce hazırlanan kısa filmler ekranlarda gösterildi.

Başkan Saatcı, “Uluslararası politikayı yerel yöneticilere bıraksınlar”

Misafirlere ‘hoşgeldiniz’ diyerek konuşmasına başlayan Başkan Saatcı, “Biz neticede mübadele ile ayrılmış iki toplumuz. Aslında uluslararası politikayı yerel yöneticilere bıraksalar, biz kendi işimizi kendimiz hallederiz. Benim ailem de Dilek Hanımın ailesi gibi Girit Muhaciridir. Biz de Girit’ten gelmişiz. Benim Girit’ten gelen ve kunduracılık yapan büyük dayım derdi ki, ‘Sakız’ın suyu, Girit’in manzarası, Rodos’un havası… Bu üçü bir yerdeyse, neylersin Cenneti.’ Yunanistan’dan gelen tüm dostlarımıza şahsım, bütün ilçe protokolü, Belediye Başkan Yardımcıları, dış komisyon üyeleri, eşim ve FETAV yetkilileri adına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca geçtiğimiz günlerde büyük bir felaket yaşadılar. O yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine de buradan taziyelerimi iletiyorum. Hep güzellikler paylaşalım, hep güzel şeyler yaşayalım. Bu tür ziyaretlerin sadece karşılıklı gelip gitmenin dışında, ülkelerimiz arasında sonuca varacak ilişkiler kurmaya vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Dimitrios, “Yerel yöneticiler sorunları iyi bir şekilde çözebiliyorlar”

Egaleo Belediye Başkanı Birmpas Dimitrios ise, “Öncelikle başta Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya ve Türk heyetine misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim Belediyemiz 3 partiden oluşmaktadır. Kendileri adına teşekkür ediyorum. Hepimiz Başkan Saatcı'nın söylediği bir konuda memnun olduk. Yerel iktidarlar sorunları daha iyi bir şekilde çözebiliyorlar. Çünkü bizler halkın sürekli içerisindeyiz. Benim annem de İzmir’den mübadele döneminde Yunanistan’a geldi. Babam savaşta vefat etti. Ama benim aileme Türk bir aile yardım etti. O zamanlar da kardeşimde küçük bir bebekti. İnsanları rahat bıraksalar, insanlar kendi aralarında sorunları halledebilirler” dedi.

Konuşmaların ardından sohbet havasında gerçekleşen yemekte, Yunanistan heyeti temsilcileri Başkan Saatcı’ya bölgeye özel hediyeler sundu.  Yemek, fotoğraf çekimiyle sona erdi.

18.10.2018