Özhaseki’den yasa değişikliğine ‘Fethiye’ örneği… 10 Eylül 2018 Pazartesi

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Habertürk ekranlarında Büyükşehir Yasası’yla ilgili açıklamalarda bulundu. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın 2014 yılından bu yana eleştirdiği Büyükşehir Yasası’yla ilgili açıklamalarda bulunan Özhaseki, “Muğla merkez var, kilometrelerce uzakta Fethiye var. Birçok işte yetki Fethiye Belediyesi’ne verilse ne olur?” sözleriyle yasada değişikliğe gidileceğinin mesajını verdi.

Büyükşehir Yasası gündeme geldiği ilk günden bu yana net bir duruş sergileyen Başkan Saatcı, yasanın İstanbul ve Kocaeli hariç Türk Belediyeciliği’ne katkısı olmadığını her platformda dile getiriyordu. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, Habertürk ekranlarında Başkan Saatcı’yı adeta tasdikleyen açıklamalarda bulunarak, ilçe belediyelerine yetkilerin daha da arttırılması gerektiğini ifade eden açıklamalarda bulunmuştu.

Bu açıklamaların ardından Başkan Saatcı şahsi sosyal medya hesabından şu açıklamalara yer verdi; “Büyükşehir Yasası’nın İstanbul ve Kocaeli hariç, Türk Belediyeciliği’ne hiçbir katkı sağlamadığını, bu yasa çıkmadan önce söyleyen birisi olarak, Sayın Mehmet Özhaseki’nin, “Muğla merkez var, kilometrelerce uzakta Fethiye var. Birçok işte yetki Fethiye Belediyesi’ne verilse ne olur?” sözleri, 2014’den bu yana verdiğimiz haklı mücadelemizi tasdik etmiştir. Ancak plan bütünlüğü hariç, diğer tüm yetkilerin ilçe belediyelerine derhal devri gerekir. Belediyecilik alt yapı işidir. Belediyeler kültür müdürlüğü değildir! Belediyecilikte, piyade askeri gibi ayağının basmadığı yer de senin değildir! Olmuyorsa da uzatmayın, ilçe belediyelerini kapatın gitsin!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Özhaseki'nin açıklamaları;

14.11.2018