Fethiye Zabıtası Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı… 06 Eylül 2018 Perşembe

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Zabıta Haftası’nı kutluyor. Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 192. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Fethiye Zabıtası Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’mız okundu. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay ve daire amirlerinin yer aldığı törene, geçtiğimiz ay ölümden dönerek Fethiye Belediyesi himayesinde hayata yeniden tutunan yeni Zabıta personeli Aslan’da katıldı.

Zabıta Müdürü Kaçar yaptığı konuşmada, “192 yıllık zabıta teşkilatımızın, atasına, bayrağına, vatanına, saygısını, sevgisini ve bağlılığını sunma yıl dönümüne hoş geldiniz. Sizlere ne zabıta teşkilatının tarihçesini, ne çalışma prensiplerini ne de günün anlam ve önemini belirten alışılagelmiş cümleler değil, bu topraklardan tarih boyunca gelmiş geçmiş onbinlerce kahramandan bir tanesinin, kahramanlık ve şehadet öyküsünden bahsedeceğim. Özel Kuvvetlerde görevli Uzman Çavuş Sadık Aparangil 4 Kasım 2015’te Hakkari’de şehit oldu. Şehidimiz eşine ‘ben askerim, öyle zamanlar olacak ki, göreve gideceğim, aradığın zaman ulaşamayacaksın, öyle anlar olacak ki, dokuz ay eve gelemeyeceğim, bunları göze al’ demişti. Son görevine gideceği zaman çok hastaydı, yüzü sapsarıydı, kahraman şehidimiz komutanına, ‘beni öldürün ama o göreve götürün demişti.’ Yanı başında el bombası patlamış, son nefesinde dağları inletircesine Kelime-i Şahadet getirmiş, gökyüzüne bakmış ve gülümsemişti. Ağzından çıkan son kelime, son görevine giderken uyandırıp sevmeye dahi kıyamadığı altı aylık kızı ve eşinin adıydı. Şehit eşi Fatma Aparangil diyor ki, ‘tek isteğim, eşimin adı unutulmasın, bir Sadık Aparangil vardı, kalbi atan, onunda bir yuvası vardı, eşi vardı, çocuğu vardı, toprağın altına girdikten sonra unutulmasın, sadece bunu istiyorum. Eşimin adı geçtiği zaman alnım dik, başım dik, ben Sadık Aparangil’in eşiyim diyorum. Ne mutlu ona ki vatan için şehit oldu diyordu şehit eşi Fatma Aparangil ve Şehit Uzman Çavuş Sadık Aparangil in şu anda 3 yaşında olan kızı Almila, her gece babasının resmine sarılarak uyuyor, babam ne zaman gelecek diye soruyor! Buradan şehidimizin eşine sesleniyorum senin başın dik olsun, dik duranların şehrinden selam olsun, Sadık Aparangil ve nicelerini unutmadık, unutmayacağız! Rabbim bizlere yapmış olduğumuz görevlerde, tüm şehitlerimize layık olmayı nasip etsin, vatan uğruna toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

21.09.2018