Başkan Saatcı’ya çifte mutluluk… 05 Eylül 2018 Çarşamba

Fethiye Belediye Fen Lisesi ve İzmir Fen Lisesi’nden mezun olan Fethiyeli öğrenciler, Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya teşekkür ziyarette bulundu. Başkan Saatcı, iki öğrencinin de aynı anda teşekkür ziyareti yapmasından dolayı çifte mutluluk yaşadı.

2012 yılında Fethiye Belediyesi tarafından yapılıp eğitim ve öğretime açılan Fethiye Belediyesi Fen Lisesi öğrencisi Elif Milaslıoğlu ve İzmir Fen Lisesi’nden mezun olarak Türkiye 11.si olan Fethiyeli Ümran Yungucu, Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya ziyarette bulundu. Türkiye 11.si Ümran, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’ni, Fethiye Belediyesi Fen Lisesi Mezunu Elif ise Tokat Gaziosmanpaşa Tıp Fakültesini kazandığını belirtti. Öğrenciler ziyarette Saatcı’ya “Eğitime verdiğiniz desteği biliyoruz. Yaptığınız çalışmalarla okullara ve bizlere verdiğiniz emekler aşikar. Bu nedenle sizi ziyaret ederek teşekkür etmek istedik” dediler.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise öğrencilerin ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirterek “Ülkenin bu kaos ortamında geleceğimize yönelik umutlarımızın artmasına sebep oluyor çocuklarımız. Çocuklarımıza emek veren öğretmenlerine ve anne babalarına teşekkür ederim. Fen Lisemizden üniversiteye giren çocuklarımızın listesi de elimde. 17 tıp, 4 eczacılık, 5 diş hekimliği, 2 diyetisyenlik, 1 veteriner, 1 hemşire, 25 tane mühendis, 2 öğretmen, 2 hukuk, 3 mimarlık, 1 de maliye öğrencisi var. Bunlar bizim başarı çizelgemiz. Yapmış olduğumuz işlerin böyle dönüşleri bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Eğitim anlamında Belediyespor kapsamında bireysel spor da yapan çocuklarımıza gençlerimize yapmış olduğumuz yatırımlar hiç bir zaman karşılıksız kalmıyor. Onlara hayat hep gülsün, hep bu çizgide devam etsinler inşallah. Anne baba akraba ya da şehrin hizmetkârı olarak bu başarı bizler için övünç abidesi. İleride ülkemizin köşe taşları, yeni Sancar'ları (Nobel Kimya Ödüllü Türk Biliminsanı Aziz Sancar) olsunlar” dedi.

21.09.2018