Dükkan Senin ile 300 aileye kıyafet yardımı yapıldı. 02 Ağustos 2018 Perşembe

Fethiye Belediyesi tarafından hizmete açılan, kullanılmış tekstil atıklarının geri kazanım projesi olan Dükkan Senin mağazası, kısa süre önce hizmet vermeye başlamasına rağmen, yardıma ihtiyacı olan 300 aileye ulaştı.

Fethiye sokaklarında yer alan tekstil kumbaralarına atılan kıyafetlerin, kullanılabilinecek şeklinde olanları dükkan senin mağazasına getirilerek, reyonlarda yerini alıyor. Aynı zamanda vatandaşlar evindeki az kullanılmış kıyafetleri mağazaya getirerek, maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlara ulaşmasını sağlıyor. Getirilen ürünler temizlenip, ütülenerek vatandaşlara sunuluyor.

Mağazaya gelen ihtiyaç sahibi vatandaşların talepleri doğrultusunda başvuruları alınarak, gerekli incelemeler yapıldıktan kısa bir süre sonra telefon yoluyla ulaşılarak mağazaya çağırılıyor. Mağazaya gelen vatandaşlar ihtiyaçları doğrultusunda gerekli eşyaları temin edebiliyorlar.

“Küçük dokunuşlarla neler yapılacağını vatandaşlar da görüyor”

4 aylık süre içerisinde 300'ün üzerinde aile Dükkan Senin mağazasına gelerek ihtiyacı olan ürünlerini aldığı belirten Fethiye Belediyesi Çevre Mühendisi Mahmut Bayrakdar, " Mağazanın gerek tasarımı, gerekse işlevi vatandaşlarımızın büyük beğenisini topluyor.  Birçok kişi mağazayı gezerek küçük dokunuşlar ile atıkların nelere dönüşebileceğini görüyorlar " dedi.

“Alan el ile veren eli buluşturuyoruz”

Eşya yardımı yapan vatandaşların da en az ihtiyaç sahipleri kadar mutlu olduğunu söyleyen Bayrakdar, "Vatandaşlarımız kullanılmayan eşyalarını ne yapacaklarını bilmediklerini, verecek kimse bulamadıklarını ve çöpe atmak zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar. 'Bu proje sayesinde gönül rahatlığı ile size getiriyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun' diyorlar. Kısacası alan el ile veren elin buluştuğunu ve her iki tarafın mutluluğunu görmek bizleri de mutlu ediyor. Amacımız daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak. Bu yüzden gerek ihtiyaç sahiplerini gerekse duyarlı vatandaşlarımızı mağazamıza bekliyoruz" diye konuştu.

16.08.2018