Güneşlenme terası ve iskele hizmete girdi. 29 Haziran 2018 Cuma

Fethiye Belediyesi tarafından engelli vatandaşların denize daha rahat girmesi için yapımı tamamlanan iskele ve güneşlenme terası hizmete açıldı. Asansör sistemiyle engelli vatandaşları denize indiren mekanizma yanı sıra, deniz kıyısında engelli vatandaşlara özel lavabo ve soyunma kabinleri de konuldu. Tüm detayların düşünüldüğü proje açılışında, engelli vatandaşlar denize girdi.

Fethiye'de Çalış Plajı'ndaki Yörük Çadırı karşısına yapılan proje, birçok kurumdan alınan izinler doğrultusunda hizmete açıldı. Geçtiğimiz yıl yaz sezonunda hizmete girecek olan ancak gerekli kurumlardan izinlerin alınamaması sebebiyle ertelenen iskele ve güneşlenme terası, bu yıl izinleri tamamlanarak hizmete açıldı.

İskele ve güneşlenme terasının açılışına Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın yanı sıra Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Necdet Öztürk, Fethiye Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bozbaş, Çalış Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü ile bedensel ve görme engelliler katıldı. Bu özel iskelenin yapılmasında emeği geçen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya teşekkür eden engelliler, iskelede birlikte fotoğraf da çektirdiler. Doğuştan el ve ayakları bulunmayan Kader Koca isimli vatandaş, ayaklarındaki protezleri çıkarıp, engelli iskelesi aparatı ile denize inip bir süre yüzdü. Yüzmeyi tam bilmediğini ifade eden Kader Koca, 5-10 dakika boyunca denizde serinledikten sonra yine iskele engelli aparatı ile denizden iskeleye çıkıp tekerlekli sandalyeye oturdu.

“Başkanımıza teşekkür ediyoruz”

Yüzmeyi bu iskelenin sayesinde öğreneceğini belirten Kader Koca, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya teşekkür ederek; ''Biz engellilere bu imkanı sağlayan Başkanımız Behçet Saatcı'ya minnettarız. Bugüne kadar engelli arkadaşlar ile denize giremiyorduk. Şimdi bu aparat ve iskele sayesinde rahatlıkla denize inebiliyor ve yüzüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Başkan Saatcı, “Hayat standartlarını arttırmalıyız”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, ''Engelli iskelesi aparatını geçen yıl sağlamıştık. Ancak iskeleyi kurmak için çalışma yapıyorduk. Bu iskele aslında dalgalara kapalı olan Boncuklu koyu gibi bir yere yapılmalıydı. Fakat burası engelli arkadaşların denize girebilmeleri için daha yakın. Burayı engelli arkadaşlar her an daha rahat kullanabilecekleri için tercih edildi. Engelli iskele aparatı sayesinde bu iskeleden görevlilerimizin nezdinde denize girip çıkabilecekler. Plajda yakınları ile birlikte güneşlenebilecekler. Bizler engelli arkadaşların hayat standartlarını arttırmak, onların denizle barışık olmalarını sağlayabilmeleri için iskele aparatı ile onlara kolaylık sağlamaktan mutluyuz. Hayırlı, uğurlu olsun'' diye konuştu.

Ay, ''Engellilerimize hizmet vermekten dolayı mutluyuz”

Çalış Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay ise ''Fethiye Belediyemizin engellilere özel olarak yaptırdığı bu iskele için Başkanımız Saatcı'ya teşekkür ediyoruz. Plajda engelliler için kabin ve duşlar da sağlandı. Fethiye Belediyesi ile birlikte engelli vatandaşlarımıza hizmet vermekten mutluyuz'' ifadelerini kullandı.

14.11.2018