e
Kardeş şehir Dnistrovski 26 Nisan 2018 Perşembe

Fethiye Belediyesi ile Ukrayna’nın Bilgorod Dnistrovski kenti arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Fethiye Belediyesi’nde düzenlenen törende, imzalar Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Bilgorod Dnistrovski Belediye Başkanı Alla Gınak tarafından atıldı. Törene, Fethiye Belediyesi Belediye Başkan Yardımcıları Mete Atay ve Güzide Özkaya, Bilgorod Dnistrovski Belediye Başkan Yardımcısı Evgeniya Volynets, Ukrayna Büyükelçisi Konsolosluk Şube Başkanı Vyacheslav Khomenko, Ukrayna Diaspora temsilcisi Maryna Ünal da katılım sağladı.

Fethiye Belediye Behçet Saatcı, anlamanın iki ilçe arasında sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilere katkı sağlamasını temenni etti. Başkan Saatcı, Bilgorod Dnistrovski kentiyle kardeş şehir olmaktan mutlu olduklarını, en kısa zamanda kenti görmek istediklerini ifade etti. Başkan Saatcı, öncelikli olarak kültürel, turizm ve sportif faaliyetlere değineceklerini söyleyerek, “Bu ilişkileri sağlıklı hale getirip, ekonomik anlamda ilişki kuracak duruma getirebilmektir” diye konuştu.

Bilgorod Dnistrovski Belediye Başkanı Alla Gınak ise yapılan anlaşmadan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Türkiye ile Ukrayna’nın ortak tarihe sahip olduğunu belirten Gınak, “Anlaşma vesilesiyle dostluğumuz daha da güçlenecek. Fethiye’yi çok beğendim. İleride farklı etkinliklerde birlikte olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından sanatçı Ali Tunç yöresel türküleri misafirler için söyledi. Ayrıca halk oyunları ekibi kısa bir gösteri yaptı.

25.05.2018