Fethiye Belediyesi Dastarhane Binası törenle açıldı. 06 Nisan 2018 Cuma

Fethiye Belediyesi’nin Yeşilüzümlü’de yaptığı Dastarhane'nin açılış töreni, 10. Yeşülüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali töreninin ardından gerçekleşti. Mimari yapısı da bölgeye uygun bir şekilde tasarlanmış olan Dastarhane'de vatandaşlar, hem ücretsiz dokuma kursu alıyor, hem de yaptıkları el dokuması ürünleri satışa sunuyor. Kaybolmaya yüz tutmuş dastarın tekrar hayata geçirilmesi sağlanan Dastarhane'de el dokuması ürünlerin kalitesinin arttırılarak birçok firmaya pazarlanması hedefleniyor.

Yöreye özgü dokumaların yapıldığı Dastarhane’nin açılış töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "Öncelikle Dastarhane'ye yaptığı katkılardan dolayı Unesco'nun yaşayan efsane listesinde olan büyük üstad Selahattin Kaçanoğlu hocama çok teşekkür ediyorum. Biz yaptık diye demiyorum, bu bina Yeşilüzümlü'ye çok yakıştı. Binanın yapımında emeği geçenlere ve meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gerçekten biz Fethiye'nin değerleri ve güzellikleri ile ilgili her konuda tek vücut olarak hareket ediyoruz. Bu bina sembolik değildir. Bunu 6 ay sonra Yeşilüzümlü'nün ekonomisine katkı sağladığında herkes daha iyi anlayacak' dedi.

Törende konuşan Selahattin Kaçanoğlu ise "Dastar dokuma konusunda çorbada benim de bir tuzum olsun düşüncesiyle Dastarhane'de bulunuyorum. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yaptığım dönemde köy köy, ev ev gezdim. Kadınlarımızın ayakta durmasını ve geçim sağlamak için bir şeyler yapmalarını istiyorum.  Başkanımın isteğiyle dastar dokunacağını duyar duymaz geldim ve ürünlerin tekstil piyasasında satış değerinin arttırılması konusunda yardım etmek için burdayım" şeklinde konuştu.

18.10.2018